fler dåliga nyheter för inteckning jägare

Med ganska mycket alla i Storbritannien redan är väl medveten om den nuvarande oordning inom den brittiska bostadsmarknaden den kommer med en ytterligare besvikelse över att det nu finns ännu fler problem knutna till krångel och besvär för att få en inteckning.

Det har rapporterats att den genomsnittliga inteckning uppläggningsavgift har hoppat upp med en svidande 20% under det senaste året, inte något de av oss som redan kämpar för att hitta ett sätt att flytta till vårt nästa hem behöver höra. Uppgången går hand i hand med effekten av kreditkrisen, som naturligtvis påverkar det företag och banker samt allmänheten.

Den genomsnittliga uppläggningsavgift förra året för en grundläggande inteckning var £ 738 pounds, men det är nu närmare till £ 900, som i juli, enligt en ledande prisjämförelsesajt.

Men överraskande, på bolån inställda på en två års fast ränta inteckning avgifterna har knappast förändrats alls! Och överraskande, igen, till dem som söker till att köpa en fast ränta inteckning under en treårsperiod kommer sannolikt att vara dishearted höra att dessa har ökat med ett öga wateringly brant 59%! Inte nyheten att de ville höra.

Den mest spekulerade orsaken till dessa avgifter är så dramatiskt ökat i år är att långivarna på high street försöker så många sätt som möjligt att ta tillbaka lite pengar i denna svåra tid för lånemarknaden.

Om så är fallet, har det aldrig varit viktigare för dig att titta på vad experter dubbning av “verkliga kostnaden” för er inteckning, med det finns fler extra avgifter än det brukade vara i processen.
Om du funderar på en ny inteckning för din nuvarande bostad, vara säker på att du verkligen tar sig tid att hitta en affär som är både lämpligt och kostnadseffektivt. Du vill inte ha de där irriterande avgifter för att förstöra din månatliga betalning stretch – en mis beräkning kan orsaka förödelse.