finns det ingen anledning att förlora ditt hem om du är 62 år gammal och har tillräckligt med eget kapital

Varje vecka ser jag äldre som faller bakom de åtta bollen av olika skäl hjärta brista. Många av dessa pensionärer bör inte förlora sina hem eller i närheten av att förlora sina hem. Jag träffade en 68-årig man för några veckor sedan som förlorat sin älskade hustru till cancer. Hon hade lidit i över sju år och avled i februari. Mannen berättade att cancern kostade honom över $ 30.000 per år ur fickan eftersom försäkringen inte täcker alla kostnader – han hade betalat över $ 200.000 dollar i medicinska räkningar genom refinansiering hans hem medan hon var sjuk under åren och hans hus är idag bara värd runt $ 220.000.

Hans lokala bank hänvisade honom till mig för en omvänd refinansiera. Mitt hjärta gick ut till honom eftersom han gjorde den ärade sak att försöka betala räkningar medan omvårdnad för hans fru. För att lägga till den smärta, förlorade han sin sociala trygghet på $ 1,200 dollar per månad efter att hon dog och nu har en inteckning betalning och kostnader han inte har råd.

Jag önskar att jag hade träffat honom ett par år sedan innan han refinansieras huset och ådrog sig en inteckning betalning kan han inte göra. För några år sedan, när huset var fri och klar, kunde han ha refinansieras med en omvänd inteckning och kunde ha fått en kredit för att betala räkningar – och nu skulle ha någon inteckning betalning. Han visste inte om lånet då, och nu, kan jag inte hjälpa honom eftersom han saknar eget kapital. Allt han kan göra är att försöka för ett lån modifiering och hyr ut ett rum i hans hem och hoppas att marknaden kommer tillbaka i ett par år för att skaffa mer kapital.

Denna underbara man och jag pratade om andra alternativ som går in i hans framtid. Han berättade att statliga jobb skulle komma till hans område och statliga arbetare skulle köpa hem. Jag sa till honom en gång hans hem uppskattar och han kunde dra ut $ 60.000, han kunde sälja sitt hem och köpa ett nytt hem med nya Home Equity Conversion Mortgage Omvänd för Purchase lån. Detta är ett lån som kongressen antog i februari 2009 för att hjälpa pensionärer råd med bostäder utan månatliga betalningar – Resultat och kredit är inte viktigt.

Det sätt lånet fungerar är, om han lägger ner $ 60.000 som en handpenning, skulle långivaren / FHA låna honom en matchande lån / bidrag på cirka $ 75.000. (Beroende på hans ålder, handpenning och köpeskillingen). Då skulle han kunna köpa en lägenhet som han tittar på av staten för $ 135.000 och har ingen månatlig betalning tills han dör, säljer eller flyttar. Han skulle ha äganderätten till fastigheten och kunde inte tvingas att flytta även om han rev av kapital och hans hem gick bakåt i värde. FHA Reverse för köp har många säkra riktlinjer på plats för pensionärer.

Jag tror att detta äkta mannen kommer dra sig ur sin situation eftersom han är en överlevare. Men, blir jag upprörd när jag inser hur hans liv kunde ha varit lite lättare om han hade informerats tidigare om lån för pensionärer. Mer utbildning behövs så äldre människor kan fatta beslut som lindrar deras finansiella bördor. Det räcker sorg och umbäranden för att förlora en älskad – men den extra ekonomiska bördan kan lämna sårbara änka eller änkling till i händerna på bankerna. Jag vet detta eftersom jag också förlorat en make till cancer och var kvar med skulden.