finns det en anledning att inte gå ut på grund av avskärmning

Villaägare som är efter i avbetalning gör ofta ett misstag som, om den inte gjort, skulle ge dem många fler månader att återhämta sig ekonomiskt innan att förlora sina hem. Detta misstag är när låntagare flyttar ut ur sina hem innan de är juridiskt skyldiga att göra det. Och nu, med den kraftiga ökningen i avskärmning takt under de senaste åren, finns det ännu fler anledningar att stanna kvar så länge som möjligt.

Naturligtvis, ett litet antal husägare inser de finansiella fördelarna med att försena den slutliga flytta in i en ny lägenhet eller hyra hus så länge de kan. Varje månad utan en inteckning eller hyra betalning är extra pengar som kan användas för att betala av andra räkningar, hålla på toppen av bil betalningar, eller helt enkelt spara ihop till en deposition eller katastroffond. Och så länge de fortfarande har laglig rätt att stanna kvar, det finns ingen anledning att flytta ännu.

Vissa husägare går ännu till stora ansträngningar för att få ännu mer tid från banken att stanna i sina hem. De gör vad de kan för att ansöka om lösningar till avskärmning, begära uppskjutningar av en sheriff försäljning, och försvara rättegång i domstol i månader. Slutligen, fil de konkurs för att dra processen ut ännu längre. I många fall kan detta resultera i månader eller år av levande hyra och inteckning gratis.

Ett långt större antal husägare, dock hamna på efterkälken på sina månatliga räkningar, lyssna på långivarens hot om utestängning, och helt enkelt gå ut ur deras hus. Fastigheten ligger övergivna medan bankerna tar det genom rättsliga avskärmning processen, och då det sitter övergivna medan banken hyr en lokal fastighetsmäklare för att sälja hemmet. Under tiden sjunker om i förfall och blir ett offer för husockupanter eller människor strippa egendom något av värde.

Men nu när bankerna har så många utmätningar på sina böcker, många avskärmning auktioner enkelt skjuts utan någon uppenbar anledning. Medan fler husägare än någonsin söker hjälp, är ännu mer sheriff försäljning försenas. Dessutom långivare är ofta inkompetenta nog att gå vidare med en offentlig auktion av ett hem även om låntagarna förhandlar om ett lån modifiering eller annan plan.

Detta indikerar att bankerna frivilligt skjuter upp vissa sheriff auktioner för att slippa deklarera de lån som förluster och sedan förklara de fastigheter som tillgångar till verkligt marknadsvärde. Bankerna har kommit undan i åratal med att överskatta värdet av bostäder i syfte att blåsa upp värdena för de lån på fastigheterna och de värdepapper som består av dessa inteckning skulder.

En sheriff försäljning, har dock resultatet av tömning ut alla dessa bedrägliga finansiella beräkningar. Fastigheten auktioneras ut för en mycket liten mängd, och resten av lånet skrivs av som en förlust. Då måste banken ta besittning av huset, om det inte finns några utomstående köpare och förklara det verkliga värdet på hemmet på sin balansräkning. Detta kan vara ganska lite mindre än den bedömning konstaterade att det vid den tidpunkt då lånet ursprung.

Således är bankerna undviker detta problem av att leva i verkligheten genom att senarelägga försäljning datum med lätthet. Även om ingen bor i fastigheten, kan det finnas en fördröjning i försäljningen – allt banken har att göra är att kontakta sina lokala advokater, som kontaktar domstolen och sheriffsavdelningen att avbryta försäljningen och planera om det för nästa månad .

Detta är en ny utveckling i avskärmningen krisen att fler husägare bör utnyttja. Bankerna vill inte äga dessa fastigheter, och de säkert inte vill deklarera dem på deras verkliga marknadsvärden. Med lite ansträngning kan låntagare kunna ha försäljningen försenas för en fjärdedel av ett år eller mer, bara för att det finns en sådan enorm eftersläpning av fastigheter i något skede av avskärmning.