finna skuld hjälp

Om du letar efter hjälp, är något fel. Om du letar efter hjälp med skuld, är något fel med dina utgifter. Det finns många alternativ för att få hjälp med skuld frågor, men det viktigaste beslut som skall göras är internt: du måste vara beredd att göra förändringar i ditt beteende. Om du inte kan, kommer du inte att kunna dra nytta av den hjälp du får.

Dina alternativ när du har skuldproblem är realistisk budgetering, kredit rådgivning från en ansedd organisation, skuldkonsolidering, en kombination av de tre, eller konkurs. Skuld förhandling också ett val, även om det ofta förekommer i viss grad under processen för kredit rådgivning. Valet som fungerar bäst för dig beror både på hur allvarlig din skuld är, och hur villig du är att väcka personlig disciplin.

kredit rådgivning

Kredit rådgivning innebär i allmänhet att arbeta med en professionell som hjälper dig att räkna ut en personlig budget, som sedan är gift med en skuld förvaltningsplan (DMP). Gör lite detektivarbete innan du väljer en kredit rådgivare och skygga stora avgifter och stora löften. En etisk kredit rådgivare kan göra några förhandlingar med dina fordringsägare för att få dina betalningsplaner justeras och eventuellt få en del av din skuld minskar.

Många kredit rådgivare får en kick back (kallas en skälig andel) från stora kreditupplysningsföretag om betalningar som deras kunder gör på brottsligt skuld. Det betyder inte att de är oetiska rådgivare, det är den typ av industri. Men förstår att deltagandet i en DMP kommer att påverka din kreditvärdighet, på grund av de justerade betalningsplaner och möjligen en del av skulden som är förlåten.

skuldkonsolidering

Begreppet skuldkonsolidering innebär upplåning vid en relativt låg ränta för att betala av kortfristiga skulder med högre räntor. Villaägare kan göra detta med bostadslån eget kapital, och inse skattelättnad som går med betalningar på ett topplån. Det finns också oprioriterade skuldkonsolidering lån finns, att hitta den rätta är kritisk. Många av dem har höga avgift strukturer eftersom de vet att deras kunder kan vara desperat. Denna typ av lån kräver att du beräknar kostnaden för lånet, mäklararvode och jämför det med kostnaden för att betala av dina skulder med sina nuvarande räntenivåer. Att hitta rätt lån skuldkonsolidering kräver en skarp penna.

Det finns också en mängd kreditkortsföretag erbjuder noll procent ränta på sina “kredit konsolidering” kreditkort. Dessa kort är som justerbar ränta inteckningar i att deras räntor kommer att sväva i en relativt kort tidsperiod. Få ut räknaren igen och avgöra om det är värt det. Kommer sex månader utan ränta balans ut de högre priserna som kommer senare? Det beror på hur länge du tänker ta för att betala av den konsoliderade skulden. Du måste också jämföra summorna för den konsoliderade kortet och den befintliga samlingen av betalningar, säg, 24 månader, vid 36 månader, och så vidare.

Det finns också möjlighet att refinansiera “inget intresse för sex månader” kort i slutet av sex månader. Det är dock att sätta ett band stöd på ett blödningar problem. Vidare kommer rullande över kreditkort varje halvår inte ser särskilt bra ut på din kredit rekord.