finna privata pengar investerare

Många företagare eller verkliga handlare egendom nya för företaget att skaffa privata fonder tror att högsta kvalitet på sina investeringsmöjlighet eller företag kommer att vara avgörande för att skaffa privata pengar långivare. De privata investerare som lär sig detta är leende, eftersom detta perspektiv är så typiskt och så långt från det faktum.

Sanningen är att uppnå att höja private equity från privata kassa handlare har mycket mer att göra med dig, din personal och även de relationer du skapar. Det är ett förfarande som jag integrera min grad formel (Get Ready, Attract, Deliver).

Jag vill diskutera “Attract” komponent på formuleringen, eftersom såvida du kan tala med lämpliga personer som kan vara entusiastisk över privata bolån, det allra bästa planering, och mest effektiva planen kommer att falla på “döva” öron. Plus en värld av privata investeringar utlåningen handlar om relationer.

Tänk på det. Antag viss egendom entreprenör kom till dig att be om en $ 100K finansiering överväger du möjligen kunde vara deras privata pengar långivare. Skulle du ge även dem en stund av din tid i fall du inte familair med dem och dina kollegor eller cirkel av inflytande var inte vän med dem också? Inte mycket troligt.

nätverk för privata bolåneinstitut

Och de flesta “nätverkande” konferenser vars introducerade syftet är att hitta möjligheter som privata bolåneinstitut, minns det namnet. Mittemot typisk praxis, är det lönsamt nätverkare inte en individual1 som kommer upp med de flesta visitkort. Vilket antal potentiella personliga pengar långivare känner att du kommer ihåg att du (och ens behöver tänka på dig) direkt efter en 1minute talk som ingår till stor del av er införa din affär eller ditt företag till dem?

Äkta nätverk för privata pengar handlar om att bygga lönsamma och ömsesidigt användbara relationer med människor som möjligen kan ha ett intresse av att göra en säker kapitalet. De saker de produktiva nätverkare frågar när hon eller han möter någon (oavsett om de söker för att öka privata pengar eller nåt annat) är:
• Vem är du har du varit?
• Hur kan jag hjälpa dig?

“Tjäna” är avgörande ordet. Oavsett hur mycket du känner att du känner igen om en privat pengar långivare, eller sitt företag, eller de organisationer hon tillhör, den enda person som kan svara på frågan “hur kan jag hjälpa dig?” Är den personliga investeraren själv.

Förutsätt inte. Försök inte att räkna ut vad du har att vinna. De flesta personer som vill ha privata och affärsmässiga relationer med “givare”, inte “tagare”. Gör inte du?

I själva verket tar det lite tid att utveckla en anda av förtroende och respekt med en privat pengar långivare som först inte känner dig. Du hittar inga snabba lösningar för att skapa en relation.

Tja … I själva verket finns det! Börja med att arbeta på familjens relationer med personer som du tidigare vet, och folk de nu vet. Gör det med känsla för detaljer, och inuti en ganska kort tid kommer du att finna att vistas inne i mitt, finns massor av privata bolåneinstitut som kan vara entusiastisk över att delta i dina kommersiella fastigheter erbjudanden.

Med tanke på att detta är ett forum, och jag är säker på att det finns massor av otroligt välmående netto-arbetare, föredrar jag att fråga:

“Vad nätverkande strategier har redan lyckats att passa dina behov?”
och
“Hur kan möjligen jag tjäna dig?”