finansiera ditt nästa köp på ett smart sätt

Om du bestämmer att din månadslön paket bara inte är tillräckligt för att finansiera din valda livsstil finns det hjälp till hands. Det finns bokstavligen hundratals finansbolag där ute som bara väntar på dig att plocka upp telefonen och gör din beställning. $ 500 eller $ 100.000 – hur mycket vill du ha? Visst kan vi hjälpa dig, låt oss bara få våra klorna i någon form av tillgång du kan ha lyckats förvärva (i de dagar då du eller din partner / föräldrar som används för att spara) och vi ger dig pengar.

Varför skulle någon vilja spara för den nya soffan när man kan ha det i dag – ingen insättning, räntefritt i 12 månader? Frestande, mycket lockande och det kan vara i ditt vardagsrum imorgon. Medan du ändå håller på, varför inte ta hem en fin matta för att hålla barnens fötter varma. Detta går här perfekt med din nya soffa. När din ekonomi ansökan har godkänts kan du kasta in mattan och bara lägga den till balansen. Det kunde inte vara enklare, och det kunde inte vara farligare.

Förr eller senare måste alla betalas för och det är inte bara priset på soffan men även priset på de pengar som används för att köpa soffan alla dessa månader sedan. Vid tiden din loungen börjar se lite daterad och bleka och katten har skrapat mattan nakna du förmodligen ungefär halvvägs igenom din obevekliga, månatlig betalningsplan.

Det är inte konstigt finansbolag får en dålig rap. Vi levererar varorna, oavsett om det är en ny soffa, ny bil eller ens ett nytt hus – vi garanterar omedelbar tillfredsställelse. Problemet är att eftersom din tillfredsställelse avtar vår bill växer och ett eller annat sätt, kommer du att betala. Så vi börjar styra dig och ditt liv – det enda som nyzeeländare värde över allt annat, deras frihet – urholkas.

Men vänta en minut här. Om det inte vore för finansbolagen skulle ingen av oss äger husen vi bor i, skulle ingen av oss kunna investera och skörda frukterna av ränteintäkter. Drivkraften bakom den ekonomiska tillväxten kommer från människors förmåga att låna, säg, $ 5 för varje $ 1 som de äger. Då kan du få någon avkastning på $ 5 i stället för din ynka $ 1. Låna pengar är smart om du gör det rätt!

Så länge du investerar dina lånade pengar i något som tjänar mer än din kostnad för att låna det – det är vettigt. Köpa uppskattar tillgångar, förvaltningsfastigheter, uppgradering egendom att sälja den eller finansiering inkomst-producerande företag vettigt.

En av de viktigaste sakerna är att matcha din finansiering till ditt projekt. Håll lånetiden detsamma som termen för projektet. Om du lånar för att köpa en fastighet, uppgradera den och sedan sälja den på – struktur lånet för att matcha detta. Hålla kontroll över dina placeringar och inte låta dem kontrollera dig. Se till att du använder ett finansbolag med integritet och ett rykte om upprepa verksamhet. Din finansbolag ska vara din partner, inte din parasit.