finansiella svårigheter brev-avskärmning

En avskärmning är en åtgärd vidtas mot en fastighetsägare genom beslag av hans / hennes fastighet. Det kan vara av många skäl. Den främsta orsaken är brottsligt betalningar på en inteckning. Den inteckning företag eller andra och även tredje innehavare inteckning kontakta ägaren, sedan förvaltaren (vanligen en advokat) att påbörja processen. Om det är VA garanterade eller FHA försäkrade, många gånger de erbjuda hjälp eller alternativ. Då bedömningen beordras att fastställa marknadsvärdet.

Det kan också vara för medicinska räkningar, brottsligt skatter och andra belastningar, även kreditkort. “Syftet med denna avskärmning är för insamling av en skuld” är oftast tryckt i den juridiska delen av tidningen, liksom vissa andra publikationer, såsom lokala affärshandlingar och papper lag.

Många människor känner att de kan köpa dessa fastigheter för nästan ingenting och ibland så är fallet, särskilt skatt försäljning. Om fastigheten är “fri och klar” av andra panträtter så är det enbart baserat på de skatter, straffavgifter och räntor. Jag känner några som har sålt för mindre än ett par tusen dollar.

Ägaren har rätt att bota standard ända fram till den allra sista minuten före försäljningen. En pay off uttalande framställs inklusive Uteblivna betalningar, trustee avgifter (vanligtvis 5% av återstoden av lånet), avgifter bearbetning, inspektioner egendom, bedömning och annan sak inteckning företaget kan tänka på. Problemet är inte bara att komma upp med medel men att veta vad avgifterna är och om de är legitima. Jag har bara hört talas om advokater och revisorer utmanande inteckning företag på över eller falska anklagelser. Bedöm och berätta för vänner.