finansiell identitetsstöld – skydda och hålla din ekonomi

Finansiella identitetsstöld kan vara mycket allvarliga. Det blir också mer och mer vanligt i dessa dagar. I denna artikel kommer vi att diskutera hur det ekonomiska identitetsstöld inträffar och vad du kan göra för att skydda dig.

I många fall börjar finansiell identitetsstöld med stöld av ett personnummer. Med ditt personnummer och några andra bitar av information om dig, kan tjuven ställa upp en hel andra kredit. De kan ansöka om kreditkort och även få en inteckning. Det är så viktigt att du hålla denna information privat. Ge inte ditt personnummer ut över telefon. Bara ge det till enheter som verkligen har rätt och ett legitimt skäl för att veta, till exempel din skatt professionella eller din bank.

Skydda din kredit genom att granska din kredit rapport ofta. Om du håller ett vakande öga på din kredit rapport, är du mycket mindre sannolikt att bli ett offer för finansiell identitetsstöld. Några av de stora kreditupplysningsföretag erbjuda en tjänst kredit övervakning för en avgift. Du kan titta på din kredit rapport och poäng varje månad för att vara säker på att den är korrekt. Du har också rätt att skriftligen begära en gratis kopia av din kredit rapport från varje av de tre kreditupplysningsföretag gång varje år, så om du utrymme ut över året, kan du hålla en god uppsikt över din kredit.

Var försiktig med att skriva in din personliga information på datorn. Använd endast säkrade webbplatser från legitima företag som du litar på. Phishing är en vanlig bluff som finansiella identitetsstöld rovdjur använder för att få ditt bank-och kreditkortsinformation. De skickar du ett mail som påstår att det är från din bank. Det finns en länk för dig att kontrollera dina uppgifter genom att skriva saker som ditt personnummer, kreditkortsnummer, användarnamn och lösenord och annan personlig information. Dessa webbplatser ser väldigt verkligt och nära till det legitima företagets webbplats. Var medveten om att din bank eller kreditkortsföretag aldrig kommer att fråga efter denna information i ett mejl. Dessa saker är alltid en finansiell identitetsstöld bluff, och när du är osäker, ring företaget.

Ett annat sätt att undvika att bli en finansiell identitetsstöld offer är att du kan kasta post såsom kreditkortsnummer och kontoutdrag, och även räkningar. Aldrig helt enkelt kasta dessa objekt i papperskorgen, ta dig tid att strimla dem till folie container dykare. Att vara slarvig med korrespondensen helt enkelt lämna dig öppen för finansiell identitetsstöld.

Finansiella identitetsstöld är en mardröm för offren. Det kan ta år att ångra de skador som dessa brottslingar. Det bästa sättet att hålla sig från att bli ett offer är att skydda din personliga information. Informeras och skydda dig själv och du kan undvika att bli föremål för finansiell identitetsstöld.