finanser och inteckning, NSW, Australien

räntor:

Alla har en åsikt om detta, men jag tror inte att det är värt att luftrummet. Fast eller rörlig är en upptagenhet med personer som tar ut en första lånet. Statistiskt är det mycket ovanligt att en spelaren har varit bättre att ta ut en fast ränta lån över en variabel. Bankerna brukar få det rätt. Det faktum att vi har låga fasta priser just nu är nog en bra indikation på att priserna kommer att gå ner inte upp. Fastställande priset är oftast inte det bästa valet för människor som vill sänka sin ränta men är det rätta valet för människor som vill få visshet och säkerhet utgifterna runt räntebetalningar. Dess också ett bra val för människor som har ett stort fastighetsbestånd och är mycket inriktad så om priserna skjuter upp de don ‘måste sälja i en fallande marknad. Ibland är det bra att dela upp en kredit med någon fast och viss variabel. Tala med din bank eller mäklare.

Den boggi man av räntor slår 18% igen är mycket osannolikt. Om det gjorde det skulle vara för en så kort tid, som någon regering snabbt skulle blandas ut ur kontoret, om det underhålls alla fall över 10% för mycket lång.

utväxling:

Höga räntor är en skräck för alla högre belånat. Denna punkt är inte relevant för nya ägare åkande, bara betala av sin första inteckning. Men om du har haft din bostad för en stund eller en förvaltningsfastighet, är en bra övning för att beräkna din skuldsättningsgrad. Jag är ofta förvånad över hur många människor som inte har gjort detta. Sätt dina tillgångar i en kolumn – fastigheter och aktier – och sedan din skuld i en annan kolumn. Det finns en stor press ute att växla upp eget kapital och att gräva till fästet. Jag tror inte att det är lämpligt för personer som inte kan hantera trycket. Du måste avgöra var på risk stege du känner dig bekväm. Men om du har en skuldsättningsgrad lägre än 50% så kan man nog titta på fler investeringar. Så länge du är säker på att din investering kommer att ut utföra 7 – 8% du betalar i ränta du är i säkert territorium.

lo doc lån:

Skuldnivån i Australien är på en all time high. Den Aussie allmänheten har vidtagit för att lo doc lån som en alkoholist i ett bryggeri. Införandet av Lo Doc lån (lågt dokumentation) kom in för ett antal skäl. En var att hjälpa egenföretagare människor med svåra att kvantifiera, eller fluktuerande, inkomster. Med en ABN de kunde deklarera sin angivna inkomster för att få finansiering. Ett annat skäl var att andra långivare än banker märkte statistik som dessa lån med en högre insättning, 20% eller mer, hade en bättre kredit historia än de med en låg insättning. Därför varför inte göra det lättare för dem som har kapital att gräva eftersom de har ett högre engagemang för denna skuld. Jag tror att det har visat sig vara rätt på lång sikt och folk i allmänhet är inte beredda att riskera en tillgång med över gräva.

Utsikter för 2007:

Så negativ som jag är i att lovorda denna nuvarande regeringen, tror jag att de har gjort ett bra jobb i att dra de rätta spakarna för en mjuklandning av den senaste fastighetsboom. Priserna har kommit tillbaka lite men är stabilt nu och jag tror att detta år kommer att bli det sista året av en köparens marknad. Jag tror inte att alltför många investerare har sålt upp förvaltningsfastigheter för att flytta kapital till skattefria pensionsrätter system, som avslutas i juni. Det kan ha hållit vissa investerare ur fastighetsmarknaden, men de kommer förmodligen flytta tillbaka efter att fönstret stängs. Jag tror också att räntorna kommer att vara stabil eller gå ner på sikt. Uthyrning efterfrågan är upp och auktion clearance är fortfarande på en låg 55% men på uppgång.