Finans inteckning – ditt hem kan du spara

Ditt hem är den enskilt största och mest användbara investering du kan ha i ditt liv. Och att veta hur man använder sitt värde ordentligt hjälper dig på många sätt. Jag talar inte om att ge dig tak över huvudet eller att ha en plats att vila. Det har gett. Vad jag menar är ditt hem kan användas vid akuta ekonomiska situationer. Vilka är de, frågar du? Innan jag räkna dem, låt oss först diskutera hur kan en finansiell inteckning rädda dig …
Du äger ett hem. Ja, inte helt eftersom du fortfarande betalar för lånet, eller hur? Ändå äger du en bra summa för eget kapital som du kan trycka på när som helst. (Det egna kapitalet är det verkliga marknadsvärdet av ditt hem efter att subtrahera det obetalda saldot på ditt lån och andra utestående skulder.) Till exempel är det totala värdet av ditt hus $ 400.000. Du har fortfarande $ 250.000 till betala för inteckning, så ditt eget kapital är $ 150.000. Du kan använda detta belopp för att använda som kapital för ett företagsprojekt, betala av akuta medicinska räkningar, finansiera ett större hus reparation eller finansiera ditt barns högskoleutbildning.
Det finns två sätt att ansöka om ett billån: hem kapital lån och hem kapital kredit (HELOC).
Hem kapital är en typ av lån där du kan använda eget kapital som säkerhet för lånet. När du har godkänts, ska du få ett engångsbelopp som motsvarar det egna kapitalet i ditt hem. Detta är perfekt när du vill betala stora pengar. Några faktorer som dålig kredit värdering kan minska mängden pengar du kan låna. Hem kapital lån kan kallas topplån eller fast ränta lån eftersom det belopp du betalar hela uttrycket ändras inte. Det är bra med fast ränta är att du lätt kan planera din betalning varje månad.
Den hem kapital kredit (HELOC) är en typ av lån som kan jämföras med ett kreditkort. När du har godkänts, kommer det långivande bolaget ge dig ett kort med en kreditgräns som kommer att bli medel för köpet. Den HELOC avgränsas av en föränderlig ränta.
Olika sätt du kan använda ditt hem kapital:
Pay Off Emergency Medical Bills-Ibland är försäkringsskydd inte tillräckligt och du behöver extra källa till pengar för att betala av akuta medicinska räkningar. Du kan ansöka om ett hem kapital lån för att få den nödvändiga mängden.
Capital för en affär – Inte tillräckligt med pengar besparingar för företag du vill ställa upp? Varför inte peka på eget kapital i ditt hem.
Finansiera en omfattande House Repair-Detta är förmodligen det bästa sättet att använda det egna kapitalet i ditt hem. En bra gård landskapsarkitektur, kök refacing eller vardagsrum expansionen kan öka värdet på ditt hem med 30%.
Skuldkonsolidering – Bruket att använda det egna kapitalet i hemmet för att konsolidera skuld blir mer och mer populärt. Detta beror på bekvämlighet den ger till husägare. När du ansöker om ett hem kapital lån och använda pengarna för skuldkonsolidering, betalar du alla dina skulder, spara ditt kreditkort och nyttotjänster, och du lindra stress från samlare knackar på din dörr eller ringer dig på telefonen. Allt du oroa är inteckning. När det används på rätt sätt, kan hem kapital lån rädda dig från den ränta du betalar från alla krediter du är skyldig.
Finansiera ditt barns högskoleutbildning – Ange ditt barn till en framstående högskola eller universitet är kostsamt. Om du inte har tillräckliga inkomster för att se till att hans eller hennes utbildning kan stödjas, den enklaste och den mest idealiska sättet att finansiera sin högskoleutbildning är genom att ansöka om ett hypotekslån.
Varje lån är kopplad med stort ansvar speciellt när ditt hem är på linjen. Ditt hus kan spara dig i svåra ekonomiska kriser, men du måste se till att innan du lånar pengar, du har en regelbunden inkomstkälla där man kan dra ut extra pengar för att betala för lånet. Återigen, är inteckning bra om de används klokt. Konsultera en inteckning trasig, gör dina läxor, och förhandla dina villkor när du har bestämt att du behöver använda ditt kapital.