filthy omvänd inteckning taktik som används för att stjäla dina pengar

Om det finns pengar att tjäna, finns det någon där ute som försöker få det. Och bolån är ett gemensamt mål för bedrägerier på grund av mängden pengar inblandade, och det avtal som de släpper på låntagaren. När du registrerar ditt omvänd inteckning, vara försiktig med företag som försöker taktik som dessa för att få dina pengar.

* Snuskig taktik # 1) betalt för fri information

Laddning dig för information som du kan få gratis är en vanlig taktik från rovgiriga långivare. Personer och företag försöker lura folk som söker lån genom att erbjuda information på en avgift. Du kan känna att de erbjuder dig en legitim service, men den information som de erbjuder är gratis via HUD. Om de ber dig att betala för alla tjänster, sedan lämna innan du skriver något. All information som de erbjuder kan nås gratis från din HUD.

* Smutsiga taktik # 2) med hjälp av sina rådgivare istället för HUD

HECM inteckningar kräver att du träffa en kurator. Men se till att du ska träffa med HUD istället för en privat rådgivare. Företag som erbjuder rådgivning om bolån ofta kommer att försöka pressa dig till att underteckna omvänd inteckning med sina privata långivare, och inte har dina bästa intressen i åtanke. Forskning något företag du tänker underteckna inteckning med genom att få information från din lokala HUD eller National Reverse Långivare Mortgage Association (NRMLA).

* Snuskig taktik # 3) får mer än vad du registrerat dig för

Akta dig för långivare som försöker kombinera annat med Reverse Mortgage. Bedragare kommer att försöka övertyga dig att registrera din enda syftet omvänd inteckning med en viss entreprenör. Ofta entreprenören arbetar med långivaren för att öka den önskade vägen lånebeloppet utöver den faktiska kostnaden för att reparera. Om långivaren föreslår en entreprenör för dig, vara försiktig. Ställ en andra entreprenör för en uppskattning innan du registrerar med vem långivaren föreslår att se till att du får det bästa priset på din inteckning.