FHA vända inteckning långivare

Federal Housing Administration, som också är känd oftare som FHA, är en grupp som har medhjälp människor med att få ett hem sedan 1934. FHA uppgift är att administrera det statliga hem programmet lån försäkring, vilket gör det möjligt för husköpare att kvalificera sig för ett bostadslån, är en organisation som långivare måste affiliate med. Förutom att erbjuda försäkring hypotekslån, erbjuder FHA även försäkring för vad som kallas en omvänd hypotekslån. Omvänd inteckningar är endast tillgänglig för pensionärer som är 62 år eller äldre.

Omvänd inteckningar är bolån som en person som redan äger ett hem kan ta ut för att refinansiera det hem. Dessutom, kan omvänd hypotekslån också tas ut för pensionärer som söker ett nytt hem för att köpa, men inte vill betala månatliga inteckning räkningar. Det sätt en omvänd inteckning fungerar är väldigt annorlunda från hur en traditionell inteckning verk, omvänd inteckningar inte kräver låntagare (husägare) för att betala tillbaka lånet. I själva verket, omvänd inteckning långivare betalar faktiskt låntagarna (husägare) istället. Långivare betala på en mängd olika sätt, den vanligaste av dessa är One klumpsummor, månatliga betalningar, periodiska krediter, eller en kombination därav. De pengar som husägare erhåller från långivaren är obeskattade, och mottagaren av pengarna kan göra vad han eller hon vill med fonder. Detta kan hjälpa husägare som redan har ett hem och har fullt betalt av sina lån, eller är nästan klar att betala av sina lån, för att få extra pengar till pensionen utan att behöva arbeta, och det är skattefritt. Dessutom kan detta hjälpa potentiella husägare som är pensionärer genom att bli av behovet att betala månatliga inteckning räkningar, och låter den potentiella nya husägare att få pengar istället.

Men även om omvänd inteckningar lån kan låntagarna att ta emot pengar, är det fortfarande anses ett lån. Husägare är inte risken att förlora hans eller hennes hus, och husägare behöver inte betala tillbaka pengarna senare. Istället betalas pengarna tillbaka genom intäkter som genereras från hus försäljning. Huset kan bara säljas om husägare önskar, om husägare blir avlidne, eller om husägare är frånvarande i mer än 12 månader. När huset säljs, är FHA Reverse Mortgage Långivare betalas tillbaka. Om husets försäljning för mer pengar än FHA Reverse Mortgage långivaren är skyldig, då den befintliga husägare eller arvinge (er) erhålla skillnaden.

Men vad händer i händelse av att de pengar säljer för mindre än det omvända hypotekslån grund? Detta kan oroa många människor, eftersom de kan misstänka att antingen befintliga husägare eller arvinge (s) kommer att få betala tillbaka mellanskillnaden till långivaren. Tack och lov, på grund av FHA, har FHA Reverse Mortgage Långivare inga bekymmer om huruvida hemmet kommer att sälja lägre än det belopp, och det gör inte heller husägare eller arvtagare (s). FHA försvinner risken från långivaren genom att försäkra att FHA kommer att betala tillbaka mellanskillnaden till långivaren, därför alla är säker.