FHA Tillverkade bostadslån – är FHA Tillverkade hem finansiering fortfarande tillgängliga

De regler för alla typer av bostadslån har förändrats under det senaste året på grund av kreditoron och den ekonomiska kris som vi nu går igenom. FHA Tillverkade Home Loan har verkar också påverkas av de dra åt normerna.

En FHA Tillverkade Home Loan är normalt det bästa sättet att finansiera köpet av en tillverkad hem eftersom du bara måste ha 3,5% handpenning och din kredit värderingar behöver inte vara lika hög som för konventionella lån. FHA är den största försäkringsgivare av tillverkade bostadslån och de senaste åren har varit nästan den enda som gör dessa typer av inteckningar.

Om du fortfarande letar efter ett hem att köpa du kanske vill överväga en HUD hem avskärmning. Det bästa är nu att du kan köpa en med bara $ 100 handpenning! Du kan få mer information om HUD $ 100 Handpenning programmet genom att klicka på länken längst ner i denna artikel.

Saker och ting förändras nu. Det blir allt svårare att få tillverkade hem finansiering. Varför är det svårt att få denna typ av finansiering?

I dagens bostadsmarknad är det blir allt svårare att säkra en FHA Tillverkade Home Loan eftersom det finns mindre antal långivare som är villiga att finansiera denna typ av lån eller långivare som är godkända av FHA.

Dessa tre största långivare som är kvar är JP Morgan, Wells Fargo och Countrywide. De tre företagen är inte aggressivt söker dessa typer av lån och blir mindre aktiva i de mindre månaderna. Problemet med detta är att det kommer att leda till mindre konkurrens, ännu hårdare normer kredit och högre räntor.

Det är mycket viktigt att du hittar en långivare som kan göra en FHA Tillverkade Home Loan innan du gör ett åtagande att köpa en tillverkad hem. Du kan kontakta din fastighetsmäklare och de bör kunna hjälpa dig att hitta en långivare som de har använt tidigare.

Du vill inte ge upp om ett lån på denna typ av hem. Du kommer bara att spendera lite tid att forska ditt område för att hitta en godkänd långivare. Ännu bättre, låt din fastighetsmäklare göra forskningen för dig. Du kan också göra din forskning på Internet. Det finns många webbplatser som ger dig namnen på långivare i hela landet och även i ditt område som kommer att hjälpa dig. FHA Tillverkade Home Loan är fortfarande det bästa sättet att hjälpa dig att finansiera ditt drömhus!