FHA säkra program – undvika utestängning

FHA Secure programmet introducerades i slutet av 2007 av Federal Housing Administration och president Bush. Till skillnad från de flesta andra FHA lån program, är detta program utformat för villaägare som är i riskzonen för utestängning på grund av kraftigt ökande betalningar på justerbar ränta inteckningar. Majoriteten av folket i programmet har subprime-lån, men villaägare med hybrid armar, armar alternativ och prime-ränta armar kan också kvalificera sig.

fha säker berättigande
I motsats till första rapporterna, behöver du inte vara brottsligt på din inteckning för att kvalificera sig. Du behöver inte heller vänta tills din kurs återställs att ansöka om ett lån inom ramen för programmet.

Om du uppfyller följande krav och normer utlåning, kan du ha rätt att refinansiera genom programmet:

* Original lånet var inte en FHA inteckning
* Betalningar före återställningen var aktuella
* Inga sena betalningar i de sex månader före återställning
* Tillräcklig inkomst för att möta utbetalningarna enligt en ny inteckning
* Skuld-till-tal mindre än 43%
* Minst 3% eget kapital i hemmet
* Priserna har återställs eller återställs från December 31, 2008
* Återstående lån balans är lägre än den lokala låneram. FHA lån gränser (FHA-lån-gränser) nu är regionalt bestäms, så kontrollera att se om ditt lån är inom intervallet.

Om du är brottsligt på din inteckning, måste den förvalda bero på räntechock. Om du är i dröjsmål på grund av andra faktorer, kan du inte berättiga till programmet.

Hur man ansöka om programmet
Om du tror att du är berättigad, kontakta en FHA-godkänd långivare. De kan diskutera dina alternativ och avgöra om du kommer att kvalificera sig. Du kan också kolla din potentiella behörighet genom att fylla i en ansökan bostadslån genom Bills.com.

ytterligare lån faktorer
Utöver ovanstående kvalifikationer, ytterligare faktorer att avgöra om ditt lån kan refinansieras till en FHA Secure lån. Dessa faktorer inkluderar en förskottsbetalning straff eller en nuvarande hem värde som är lägre än lånet balans.

Om din nuvarande lån har en förskottsbetalning straff, har du tre alternativ:

* Kom upp med pengar för att betala den
* Rulla in den i ditt nya lån
* Förhandla med långivaren att förlåta straff.

För att rulla om bötesbeloppet till din nya lånet, straffet plus det gamla lånet balans och eventuella avslutande kostnader som ingår i det nya lånet får inte överstiga 97% av ditt hem aktuella marknadsvärdet.

Många villaägare som köpte på toppen av marknaden finna att deras hem nu är värda mindre än sina lån saldon. FHA lån inte automatiskt minska dina tidigare lån balans till en tillåten nivå. Om du är skyldig mer än hem är värt, har du tre alternativ:

* Förhandla med långivare att acceptera en kort pay-off
* Ansök om ett litet andra lån för att täcka skillnaden mellan din nya lånet och det gamla lånet
* Betala skillnaden mellan lån i kontanter.

Om det enda andra alternativet är avskärmning, kan din långivare vara motiverade att förhandla om förskottsbetalning påföljder eller en kort pay-off, men det är inte nödvändigt.

Fördelarna med programmet
Programmet erbjuder många fördelar. Om du uppfyller kraven, kommer din ursprungliga lånet refinansieras till en fast ränta trettio år inteckning. Räntan är ofta lägre än vad du skulle få med en konventionell lån. Dessutom kravnivåer är mer flexibla än icke-FHA lån. Slutligen kan en FHA Secure lån rädda dig från avskärmning och tillåter dig att stanna i ditt hem.

Om du är i riskzonen för utestängning, är skyldig dig själv att kolla in programmet och avgöra om du kommer att kvalificera sig. Det första steget är att granska FHA Secure faktablad. För mer artiklar om FHA Secure, besök: http://www.bills.com/fha-secure/