FHA säkra lån för återställning priser

Är du en bra låntagare som har kämpat nyligen med sena avbetalning eftersom din justerbar lån var återställas till en hög hastighet, eller på grund av en tillfällig ekonomisk svårighet?

Den goda nyheten är att du kanske kan dra nytta av FHA Secure låneprogram och refinansiera till en 30 år fast ränta inteckning. Den potentiella dåliga nyheten är att du måste kvalificera använder standard FHA skuldkvoten, vilket kan vara en anledning till varför du har ditt nuvarande lån.

Vad är en FHA Secure lån? Det är en refinansiera inteckning program utformat av FHA för att hjälpa dig om du hade god kredit till dess att räntesatsen på din justerbar inteckning återställs eller omarbetas till där de månatliga betalningarna var för hög för att hantera, vilket resulterar i sena eller Uteblivna betalningar.

Vilka är fördelarna? Förutsatt att du uppfyller kraven, en FHA Secure lån kan:

• Tillåt för sena avbetalning som normalt diskvalificerar ett lån
• refinansiera en stor justerbar hastighet in i en 30 års fast ränta inteckning
• Tillåt finansiering för ditt hem med så lite som 3,5% hem kapital
• Ge hjälp att undvika försumliga på din inteckning och hålla ditt hus

Den nya FHA Secure lån är en ränta och löptid refinansiera, med inga kontanter ute tillåtet. Om det finns tillräckligt med kapital tillgängligt, kan lånet är pengar för att täcka förfallna amorteringar, avsluta kostnader, och förseningsavgifter. Lånet gäller endast en ägare ockuperade permanentbostad.

Hur kvalificerar dig? De allmänna kraven för FHA Säkra lån är:

• Hastigheten återställs var den enda orsaken till brottsligt inteckning betalningar
• Kredit måste ha varit bra i minst 6 månader innan tiden går
• Den inteckning som refinansieras är en icke-FHA justerbar sats inteckning
• Måste ha tillräcklig inkomst för att kvalificera sig för de nya avbetalning
• En varaktig verifierbar historia av anställning under minst 2 år
• En förklarande brev rörande sena betalningar bör tillhandahållas

Ett av de primära målen för FHA Secure lån programmet är att hjälpa till att återställa likviditeten och stabiliteten på fastighetsmarknaden, vilket inbegriper stöd till subprime-låntagare. Det kan hjälpa människor som har missat upp till tre amorteringar under de föregående 12 månaderna. Programmet kan också hjälpa människor som har upplevt en tillfällig ekonomisk strapats, såsom sjukvårdskostnader, förlorad övertidsersättning, liksom de som drabbats av betalning chock från en hastighet återställning.

Alla typer av konventionella lån kan refinansieras med FHA Secure, så länge du har varit aktuell på din inteckning för de senaste 6 månaderna, och har tillräckliga inkomster för att betala. Om du är brottsligt nu, måste den förvalda ha berott på betalningen chocken av en bolåneränta återställning eller, i fråga om en Option ARM, en omarbetning av din inteckning till en helt återbetalat lån.

För att bestämma det högsta lånebeloppet, kommer FHA förlita sig på en aktuell hem bedömning, även om du har ägt hem för mindre än ett år, och kan granska bedömningar på vikande marknader.