FHA refinansiera och FHA refinansiera alternativ för FHA bostadslån

Intäkter och kredit är stora faktorer vid avgörandet om FHA refinansiering. Alla måste visa att de kan uppfylla de monthy kostnaderna för hemmet eith alla epenses och skulder. De månatliga boendekostnader får inte överstiga 31% av månadsinkomsten. Dessutom, den inkomst-till-skuldkvoten för alla månatliga utgifter, inklusive bostäder, får inte överstiga 43% av den månatliga inkomsten.
Den kredit historia och värdering av den sökande måste uppfylla minimikraven i FHA långivare. I de flesta fall, långivare kräver en minsta kredit värdering av 640. Dock kommer vissa långivare att acceptera lägre poäng. Den totala kredit historia bör visa ett mönster av regelbundna i tid betalningar utan fel eller insamling aktivitet. Ett par FHA långivare accepterar fortfarande några derogitory historia om låntagaren kan visa att vissa avtal har made.All låntagare måste vara amerikanska medborgare och uppehållstillstånd som skall godkännas. sökande skall lämna bevis US hemvist, ett giltigt Social Security Number och uppfyller de rättsliga kraven minimiålder för deras tillstånd. Avbytare för ett giltigt Social Security Number kommer inte att accepteras.

Krav för en FHA inteckning produkt som FHA refinansiera lån kräver kopior av dina självdeklarationer för att kontrollera den faktiska mängden pengar du rapportera till regeringen. Om din arbetssituation har förändrats sedan den senaste skatt arkivering, kanske du kan lämna bevis på inkomst genom din nya arbetsgivare.
Om du uppfyller kriterierna för en FHA lån, har din långivare fortfarande att godkänna lånet. Banken är inte få betalt under forclosure processen, especialy under en trög bostadsmarknad. Långivaren skulle hålla på till den egendom för en lång tid. Detta är ett bra incitament för långivaren att gå med FHA refinansiera.

FHA refinansiering lån är konstruerade för ägaren rörelsefastigheter endast. Den husägare är skyldig att hålla hemvist i hemmet under lånets löptid. Du kan bara ha en FHA lån på din kredit rapport. FHA refinansiering alternativ finns tillgängliga för enfamiljshus, liksom bostadsrätter, tillverkas hem och flerfamiljshus bostäder.
FHA refinansiering kräver att husägare har etablerat egna kapitalet i hemmet. Det egna kapitalet belopp som krävs varierar beroende på vilken typ av refinansiering alternativ som väljs. Vissa FHA refinansiera alternativ har behov av eget kapital så lite som 3,75 till 5,00%, medan övriga FHA refinansiera alternativ kräver minimum av 15 till 25%.

Flera typer av FHA refinansiering alternativ existerar. Beroende på vilken typ av inteckning du väljer, kan du behöva ha fler krav uppfylls. Villaägare som har en första inteckning genom FHA uppfyller kraven för en strömlinjeformad refinansiering alternativ. Detta alternativ är att skära ner på extra pappersarbete. I detta är bedömningar, kredit underwriting, skuldsättning och kontroller inkomster krävs inte.