FHA lån priser och FHA krav lån – allmän information för att veta innan du ansöker

Även om många människor tror att FHA är en långivare, är detta inte fallet. FHA utfärdar inte lån för låntagare som vill köpa hem – de är faktiskt en federal myndighet, känd som Federal Housing Administration. FHA kräver vanligtvis försäkringar för hypotekslån på de lån som finansieras genom deras emissionsgarantier krav ges av godkända långivare. Detta sätt att långivaren får skydd i händelse av fallissemang av låntagaren. Idag FHA lån är mycket populära och de ger utmärkta möjligheter för dem som vill köpa ett hem – speciellt första gången husköpare. Naturligtvis FHA lån är inte de enda alternativ som finns för dina lån behov. Du kan jämföra lån för att hitta rätt alternativ för dig, men det betyder att du behöver veta mer om FHA lån krav, FHA låneräntor, och annan viktig information kring dessa typer av lån.

lånebehov
Först av allt, låt oss ta en titt på FHA lån krav. Det finns en hel del krav som låntagarna måste uppfylla för att kvalificera sig för denna typ av lån. Först av allt skulle de vilja se bevis på två år i rad att bli anställd av regelbundet, och de föredrar att vara med samma företag.

En annan av de FHA lån kraven är att betalningen på hemsidan kommer att vara 28% eller mindre av den månatliga inkomsten du har kommer in i många fall kräver att du har en viss handpenning sparbelopp upp och de också gör inte vill ha mer än två betalningar som är mer än 30 dagar sen visar upp på din kreditupplysning. Men dessa lån är tillgängliga för dem som har lägre kredit poäng. Många människor som inte kvalificerar sig för andra typer av lån kan kvalificera sig för ett lån genom FHA program.

som kan dra nytta av dessa lån
Många människor kommer att tycka att FHA lån kan vara mycket fördelaktigt. På grund av de låga FHA låneräntor tillgängliga, kan folk som vill ha en rimlig ränta gynnas. De som har mindre än perfekt kredit kan dra och eftersom de fortfarande kan få rimliga FHA låneräntor, även om de kanske inte har den största äran. Människor som inte har en massa pengar att gälla mot en handpenning kommer att hitta dessa lån ett bra alternativ, eftersom de kräver oftast mindre än 5% handpenning. Dessutom kommer de som tror att de kan ha ett problem att få ett lån hitta dem ett bra alternativ också.

Många fördelar kan erbjudas av dessa FHA lån om du uppfyller FHA lån krav. Du kommer att upptäcka att FHA låneräntor är mycket konkurrenskraftiga. Handpenningen är mindre än med de flesta andra lån. Även om du inte har en kredit historia som är etablerad, kan långivaren titta på hyran, betalning på auto försäkring och betalningar nytta också. Med alla de fördelar som erbjuds, bör de som funderar på att köpa ett nytt hem definitivt överväga vad dessa typer av lån kan erbjuda dem.