FHA lån och inteckning mäklare

Har du läst upp på FHA lån och du är säker på att detta är den typ av lån program som är rätt för dig? Om så är fallet, kanske du undrar varför du behöver ringa en inteckning mäklare och varför du inte kan bara ringa upp Federal Housing Administration och be dem om lånet. Vad du måste förstå är att FHA faktiskt inte ge ut lån, så du måste ringa en mäklare för att hjälpa dig att ansöka om lån och få ekonomisk hjälp som du behöver. FHA är bara en del av ekvationen så plocka upp telefonen och ringa en mäklare för att få igång processen.

vad inteckning mäklare gör för dig

När du ringer en inteckning mäklare och du berätta att du vill ha ett bostadslån du faktiskt få ett lån från dem eller långivaren som de arbetar med. Den FHA lån är egentligen inte ges till dig av FHA. Allt som FHA gör är försäkrar de lån som de godkända långivare ge till låntagare. När FHA försäkrar han lån de tar bort eller åtminstone minimera risken för fallissemang som de tar på när långivaren arbetar med en köpare som lägger ner mindre än 20 procent på inköpspriset för ett hem.

Den inteckning mäklare eller långivare gör faktiskt allt arbete, så att du verkligen behöver dem. Det första som mäklare eller långivare kommer att göra är att ta din låneansökan från dig, vilket är en process i sig eftersom så mycket information krävs. Därefter kommer de att behandla faktiskt låneansökan, skicka den till långivaren om du arbetar med en mäklare, eller skicka den till FHA för att se om det uppfyller deras specifikationer. Då kommer mäklaren och / eller långivare teckna och stäng lånet.

Som ni kan se, behöver du verkligen din inteckning mäklare för att hjälpa dig att få FHA lån som du vill. Utan dem kommer du att ha en svår tid att faktiskt få detta lån så att du kan köpa hem som du har drömt om. Det kan vara svårt i början att skilja mellan inteckning mäklare, långivaren, och Federal Housing Administration, men du behöver dem alla för att göra ditt lån till verklighet.

Den svåraste delen av att få din FHA lån är att hitta rätt inteckning mäklare för att ta itu med. Det viktiga att komma ihåg är att det finns tusentals mäklare där ute för dig att arbeta med och var och en av dem kommer att erbjuda dig något bara lite annorlunda eftersom var och en av dem arbetar med olika långivare och var och en av dem har sina egna avgifter och erbjudanden, och skillnaderna kan innebära stora besparingar och stora kostnader för den del av låntagaren. Du bör vara säker på att du shoppa runt lite när du behöver ett bostadslån för att säkerställa att du får den bästa lösningen för dig. Medan FHA inte ger faktiskt dig FHA lån som du behöver, utan dem miljontals husägaren sedan 1930-talet inte skulle ha upplevt den stolthet och glädje som kommer från att äga sitt eget hem. Detta kan bara vara den typ av lån som du behöver för att få dig till ditt drömboende!