FHA lån kvalifikationer – FHA bostadslån är mildare än conventional_

FHA bostadslån är det överlägset mest populära bolån tillgängliga. FHA står för Federal Housing Administration och är en statlig myndighet. Dessa FHA bostadslån är generellt lån som finansieras av ett federalt kvalificerad långivare, men är försäkrad av Federal Housing Administration. Även om en FHA bostadslån är lättare att få än en konventionell hypotekslån finns vissa FHA lån kvalifikationer.

FHA bostadslån är så populära eftersom de gör att du kan finansiera ditt hem köp med att ha mycket mindre än den traditionella tjugo procent ned. Du kan ha så lite som tre och en halv procent. Detta låter verkligen fler människor ska kunna äga sitt eget hem.

När du har bestämt att detta kan vara ett sätt att finansiera ditt hem köp, måste du se till att du kan möta FHA lån kvalifikationer.

Även om FHA bostadslån är den enklaste typen av lån för att kvalificera sig för, måste du att kunna uppfylla dessa grundläggande FHA lån kvalifikationer.

Ett. Den första FHA lån kvalifikationer är minst två år av konsekvent inkomst. Helst från samma arbetsgivare. När du kan bevisa din anställning historia, långivare också vilja se att dina sista två åren av inkomsten har åtminstone hållit samma eller ännu bättre om det har ökat.

2. Nästa kvalifikation är att din kredit rapport inte borde ha några fler än två trettio dagars sena betalningar under de senaste två åren. Långivare skulle helst vilja så inga sena betalningar på din kredit, men en eller två kommer fortfarande att vara tillåtet.

Tre. Ha en konkurs? Oroa dig inte, täcker en av FHA lån kvalifikationer detta område. Om du har några konkurser på din kredit, kanske du vill vänta i minst två år eftersom det har varit urladdat.

Medan du väntar på dina två år, måste du också visa perfekt kredit eftersom konkursen också. Som för tidigare utmätningar skulle långivare vilja se minst tre år av perfekt kredit sedan avskärmning.

4. Och slutligen, bör din nya inteckning betalning inte vara mer än trettio procent av din bruttoinkomst.

De är FHA lån kvalifikationer på ett mycket ytligt plan. I allmänhet är dessa lån är de mest populära eftersom de FHA lån kvalifikationer är så lätt att uppfylla. De är speciellt utformade för den genomsnittliga amerikanska som verkligen är ute efter att köpa ett hem. De behöver inte ha massor av pengar ner och du behöver inte ha absolut perfekt kredit att kvalificera sig.

Så om du funderar på att köpa ett hem och du letar efter ett hypotekslån, är din bästa chans en FHA bostadslån eftersom det är FHA lån Kvalifikationer är mildare än en konventionell lån.