FHA lån krav

Du är redo att köpa din första hem, men ni får höra om FHA och undrar om det är en rätt plats för dig. Som ett första gången hem köpare, är det en rätt plats för dig! Varför? På grund av FHA lån krav är utformade för att göra det lättare för dig att kvalificera sig för ett lån.

Här är ett exempel på några av de grundläggande krav:

Två år av reguljär sysselsättning, skulle de vilja se om hos samma arbetsgivare
Har du inte mer än två 30 dagars sena betalningar på din kredit rapport
Du kan ha en lägre kredit värdering än de flesta kräver
Varit två år sedan ut från en konkurs och din kredit är nu bra
Ditt hus betalning kommer att vara mindre än 28% av din totala månadsinkomst
Du har 3,5% sparat för din handpenning

Låt mig klargöra, är FHA faktiskt inte långivaren. Det är de som försäkrar lånet, så det finns försäkringar för hypotekslån i samband med detta lån. Detta är en bra sak för dig. Eftersom de kommer att försäkra lånet, uppmuntrar detta långivare att godkänna lån för dem vars kredit normalt inte skulle kvalificera dem för ett lån.

Här är affären, om du är en första gången hem köpare som:

Har inte mycket pengar för en handpenning
Behov som låg en månatlig betalning som du kan få
Credit är inte så perfekt
Oroad om du ens kan kvalificera sig för ett lån

Om du uppfyller de grundläggande FHA lån krav som nämns ovan, måste du titta in en FHA försäkrade lån. Låt mig förklara mer om dessa grundläggande krav.

sysselsättning

Du måste ha två års regelbunden och jag menar reguljär sysselsättning. Det kan vara hos olika arbetsgivare, men du byter arbete bör vara att förbättra din situation. Vilket skulle innebära en ökning av din inkomst. Men om du bytt anställning alltför ofta, kommer du verkar inte pålitlig. Varför skulle detta göra någon skillnad? Tja du vill långivaren att se dig som pålitlig, så din anställning historia bör visa att du är pålitlig.

30 dagars sena betalningar

Du vill inte mer än två 30 dagars sena betalningar på din kredit historia. Vad betyder det? En 30 dagars försenad betalning är en betalning du betalat 30 dagar efter förfallodagen. Du vill inte mer än två av de som finns i din kredit historia. Du menar att de håller koll på hur sent jag är på att betala mina räkningar? Yes! Din betalning historia är inspelad på din kreditupplysning. Men de spelar bara de betalningar som är 30 dagar för sent. Så var inte sena med att betala dina räkningar.

kredit värdering

Detta är en poäng att kreditupplysningsföretag ger dig att mäta din kreditvärdighet. Långivare använder den punkten för att se vilken typ av risk du kommer att bli. FHA lån krav kommer att tillåta en lägre poäng än de flesta. För närvarande den punkten är 620.

konkurs

Om du har deklarerat konkurs, oroa dig inte. FHA lån krav kommer att möjliggöra detta så länge du har skrivits ut från konkurs två år. Detta är en trevlig perk för dem som har varit i konkurs.

28% av din totala månadsinkomst

Vad detta betyder är att ditt hus betalning inte kan vara högre än 28% av din inkomst. Låt säga att din totala månatliga inkomst är $ 2000. Då ditt hus betalning inte kan vara mer än $ 560 per månad. FHA vill vara säker på att du kommer att ha råd med detta hus som du vill köpa. Denna utbetalning skulle inkludera din princip, räntor, skatter och försäkringar (PITI).

handpenning

Mest varje långivare kräver att du sätta några pengar ner på hemmet. FHA lån kraven är lägre för den som krävs handpenning. De är också flexibel med detta krav. Kanske har du någon som kommer att ge dig handpenningen. FHA kommer att tillåta denna gåva till handpenningen så länge det är en familjemedlem eller välgörenhet. Andra långivare är inte lika flexibel och vill se till att dess egna pengar.

Nu kan du se varför allt surr om FHA. De har den bästa set-up för första gången hem köpare. Om du passar in i dessa grundläggande krav, då du behöver för att hitta en långivare som arbetar med FHA och du är på väg att köpa den första hem.