FHA lån krav – FHA hypotekslån är enklare jämfört med conventional_

FHA hypotekslån tenderar att vara den i särklass mest efterfrågade erbjuds bolån. FHA betyder Federal Housing Administration och det är en federal myndighet. Dessa FHA hypotekslån är faktiskt inteckningar som finansieras med ett federalt auktoriserade lån leverantör, men de är försäkrade via Federal Housing Administration. Även en FHA hypotekslån är nu lättare att få än en konventionell bostadslån finns särskilda FHA lån Krav.

FHA bostadslån är ganska populär bara för att de kommer att tillåta dig att finansiera ditt husköp med att ha en mindre mängd handpenning än den konventionella tjugo procent ned betalning. Du kan ha så lite som tre och en halv procent handpenning. Detta gör faktiskt en hel del fler människor att ha möjlighet att köpa sitt eget hem.

En av de populära FHA lån är den strömlinjeformade FHA 203k som är bra om du funderar på att köpa ett renoveringsobjekt. Du kan få mer information om denna typ av lån genom att klicka på länken i slutet av denna artikel.

När du har fattat beslutet kan detta vara ett sätt att finansiera ditt hem köp, måste du se till att du kan uppfylla FHA lån krav.

Trots att FHA hypotekslån är den enklaste typen av bolån att kvalificera sig för, bör du kunna tillfredsställa dessa standard FHA lån kvalifikationer.

Ett. Den första FHA lån krav är att du bör ha minst två års konstant resultat och de flesta helst från samma arbetsgivare. När du kan kontrollera din historia av anställning, långivare föredrar dessutom att se till att dina två senaste årens resultat har åtminstone förblivit densamma eller kommer det att bli ännu bättre om den har ökningar.

2. Ett annat krav är att din kredit historia inte borde ha något mer än halv tre dygn försenade betalningar inom de två föregående åren. Långivare skulle helst att se någon sena betalningar på din kredit historia, men en eller två kan fortfarande vara tillåtet.

Tre. Har fått en konkurs? Inga problem, en av FHA lån kvalifikationer behandlar detta område. För dem som har några konkurser på sin kredit historia, kommer de att behöva vänta på minst två år eftersom det har avslutats.

Medan du väntar på dina två år, måste du också visa perfekt kredit sedan konkursen. Som för tidigare utmätningar, långivare vill se inte mindre än tre år av perfekt kredit sedan avskärmning.

4. Och slutligen, din nya bolån betalning borde verkligen inte vara större än trettio procent av din bruttoinkomst.

Dessa är de FHA lån krav på en riktigt ytlig nivå. Vanligtvis dessa typer av inteckningar är det mest populära på grund av att FHA lån kvalifikationer är mycket lätt att uppfylla. De är skapade specifikt för den typiska amerikanska som verkligen försöker att köpa ett hem. De är inte skyldiga att ha massor av pengar för en handpenning så bra som det är inte nödvändigt att ha absolut perfekt kredit att vara berättigade.

Därför om du söker att köpa ett hem och du söker ett hypotekslån, är din bästa chans verkligen en FHA bostadslån eftersom det är FHA lån Krav tenderar att vara mildare än den vanliga konventionella bolån.