FHA lån inteckning anteckningar

FHA lån är oftast lättare att få än den traditionella typen som de flesta långivare som erbjuder. Detta beror på att kraven är anpassade görs för de människor med medelinkomst eller låg inkomst samt de människor som har ekonomiska problem och låga poäng kredit just på grund av oförutsedda orsaker såsom den ekonomiska undergång i landet. Den myndighet som kallas FHA eller Federal Housing Administration övervakas av bostäder och stadsutveckling. Dess främsta mål är att hjälpa amerikanska medborgare i ekonomiska bekymmer som behöver hjälp med att få en inteckning lån för att köpa ett hus.

För dem som är intresserade av detta, är en av de första frågorna som kommer att tänka “vad är inkomster krav och andra detaljer som FHA kräver från dem som gäller?” Här är svaret. FHA ålägger inte minst när det gäller bruttoinkomsten för dem som ansöker om lån. Däremot måste man visa att man har åtminstone haft stadig inkomst innan, helst inom tre raka år. Detta kommer att ge dem självförtroende att du kommer att kunna betala alla dina månatliga räkningar regelbundet och punktligt. Vad exakt räknas som inkomst för FHA? Arbetslöshetsersättning, barnbidrag, VA fördelar, säsongsbetonade lön, pension pensionsutbetalningar, underhållsbidrag, militär lön, social trygghet inkomster och betalningar uthyrning är alla giltiga inkomstkällor räknas av Federal Housing Authority. Det finns också andra exempel deltid lön, bonus lön och övertidsersättning, bara om dessa saker är alla regelbundet gjorts av låntagaren.

Det finns en annan stor kravet att de som vill komma in i FHA programmet kommer att behöva överväga. Denna andra stora krav är DTIR eller skuld till tal.

Man måste alltid komma ihåg att Federal Housing Administration endast tillåter låntagaren att spendera 29% av sin brutto månadsinkomst för betalning av bostäder avgifterna samt en kombinerad total mängd av 41% av de övriga boendekostnader såsom bolån. I ett traditionellt lån, kommer banker och långivare bara ge låntagaren upp till 28% och 36% respektive värden. Det är definitivt ingen tvekan om att FHA hypotekslån är en bättre affär för värdet av låntagarens pengar.

Och det är inte allt. Även om du överskrider de procentsatser som anges ovan för bara lite där, det är fortfarande en möjlighet. Den handpenning som ställs av låntagaren är också betydligt lägre än den traditionella inteckning. Den höga handpenning av traditionella lån är den enda faktor som man måste tänka på. Traditionellt, kommer låntagaren måste också visa långivaren att han eller hon har tillräckligt belopp i kontanter i hans eller hennes bankkonto för att bevisa att han eller hon kan betala för lånet och göra månatliga betalningar. Med en FHA hypotekslån, kommer det inte finnas något behov av detta. Dessutom är handpenningen bara så lite som 3% till 5% av det totala beloppet.