FHA lån Information – få ditt nya hem med en FHA hus loan_

FHA bostadslån hade varit trångt i det förflutna av sub prime lån. Med den senaste nedläggningen av sub prime lån i den nyligen spruckna fastighetsbubblan, är alla ute efter FHA lån Information.

Den främsta orsaken till sökandet efter FHA lån Information är att FHA kräver endast 3,5% handpenning och lägre poäng kredit. De flesta konventionella lån kräver från 5% till 20% handpenning.

Som en fastighetsmäklare var det lätt i det förflutna för att få någon som godkänts för en sub prime lån, i princip allt de behövde var en puls. Jag kunde aldrig förstå hur en person som hade svårt att komma upp med en $ 100 allvar pengar check ännu kunde få godkänt för en $ 120.000 hus.

De dagarna är över. På grund av alla utmätningar, har saker och ting blivit mycket svårare att få en inteckning för ett hus. Det är därför de flesta människor som inte har pengar till en 20% handpenning söker FHA lån Information.

Den låga 3,5% handpenning är inte det enda skälet till att folk söker FHA lån Information.

Här är tre fler anledningar du bör tänka på FHA bostadslån:

Ett. Det är mycket lättare att kvalificera sig för en FHA bostadslån.

Långivare är mer villiga att ge dig en FHA bostadslån eftersom FHA försäkrar din inteckning så långivaren har mindre risk än ett vanligt lån. Detta gör det lättare för dig att kvalificera sig för en FHA bostadslån.

2. De flesta människors kredit är inte perfekt, kanske din är inte heller. Det är OK med FHA, behöver du inte perfekt kredit. Men du kan inte ha fruktansvärda kredit heller.

Tre. Räntorna kan vara lägre än konventionella lån. Eftersom lånen är försäkrade av den federala regeringen, de har konkurrenskraftiga priser. Alltid jämför FHA räntor med konventionella tullsatser.

FHA bostadslån blir den primära källan för inteckningar för personer med mindre än perfekt kredit och liten handpenning. Du kan få fler artiklar om FHA lån Information genom att klicka på länken nedan!