FHA inteckning menyn

Om du funderar på att köpa ett hem eller refinansiering din inteckning, kanske du undrar om en FHA inteckning har något bra att erbjuda, men om du inte råkar vara ett lån garant som behöver smälta en hel behandling med FHA riktlinjer, du kan bara vill ha kött och potatis av programmet, så här är några av de viktigaste meny höjdpunkter:

• låg handpenning köp
En FHA inteckning kan tillhandahålla finansiering för att köpa ett hem med en handpenning så lite som 3,5%. Om det behövs, kommer FHA tillåta viss handpenning bistånd, såsom gåva medel från en släkting.

• casha ut på en Refinance Mortgage
FHA bostadslån tillåta upp till 95% lån till värde på en kontant ut refinansiera, vilket är betydligt mer än konventionell refinansiering, och mer än de flesta hem kapital lån program. Det finns vissa begränsningar när det gäller kryddningen tiden för ägandet och hemmet värderingen. Cash ut är begränsad till 85% för lån över $ 417.000, och om avbetalning var sent under det senaste året.

• flexibel kredit riktlinjer
FHA inteckning riktlinjer tar hänsyn till låntagarens totala kredit historia, inte bara kredit värdering, vilket är minst 580. En tidigare konkurs behöver bara tömmas i två år, och bara tre år efter en avskärmning. God kredit förklaringar kommer att krävas.

• Flexibla kvalificerade skuldkvot
Den totala inteckning betalning inklusive fastighetsskatt och försäkring bör vara högst 29% av bruttoinkomsten före avdrag för skatt, och högst 41% av bruttoinkomsten för inteckning betalning plus alla andra månatliga betalningar skuld. Dessa skuldkvoten kan bli högre om det finns kompenserande faktorer, såsom goda reserver kontanter, jobb stabilitet, eller en bra kredit historia. Om det behövs, kan en icke-åkande co-låntagare läggas till inteckning för att kvalificera sig.

En annan sak att tänka på, kräver en FHA inteckning en försäkringspremie på 1,5% vid stängning, vilket kan läggas till lånebeloppet, plus en månatlig försäkringspremie på 0,5% läggas på betalningen. Condos inte kräver up-front premie, bara det månatliga beloppet.