FHA inteckning långivare ger dig det vackra hem

Många tror felaktigt att dålig kredit eller brist på handpenning stänger alla dörrar till bostad. Detta är inte fallet. En FHA inteckning långivaren kan göra att bostadsägande dröm. FHA står för Federal Housing Administration. Den skapades för att underlätta bostadsägande för amerikaner tidigare utestängda från systemet.

Det fanns många anledningar stoppa ett stort antal människor från att äga ett hem. Den första avser krediter. De flesta privata långivare har minimikrav kredit värdering. Om du har dålig kredit som tjänar till att eliminera dig vederlag för de flesta privata långivare. Men med en FHA backas lån din låg kredit värdering är inte ett problem.

En FHA lån har bara två krav när det gäller krediter. Låntagaren kunde inte har ansökt om konkurs under de senaste två åren. Om så är fallet, måste du vänta två år för att ha förflutit innan de ansöker om en FHA backas lån. Dessutom kommer den sökande inte beaktas om de var föremål för en avskärmning under de senaste 3 åren.

Den andra aspekten av FHA lån fördelar är i sfären av handpenningen. De flesta långivare kräver nu en fullständig 20% ??handpenning. För en kort period nyligen många långivare sänks kraftigt detta belopp. Vissa var till och med finansiera mer än mängden av hem köp. Dessa dagar har nu avslutats. Mest alla långivare har återgått till den traditionella 20% kravet.

Med tanke på den genomsnittliga hem priset, motsvarar detta ofta till över $ 15.000 behövs för handpenningen. Många nybörjare i livet har ännu inte sparat denna summa pengar. Federal Housing Administration kom upp med en lösning. FHA lån kräver endast en handpenning på 3% av fastighetens inköpspris. Detta placerar det belopp som krävs väl inom de flesta allas räckhåll.

Ett annat sätt att FHA lån gör att köpa ett hem avser avslutande kostnader. Mest alla inteckningar medför avgifter och vissa har vad som kallas “poäng”. Dessa är kostnader som normalt belastar låntagaren och betalas i sin helhet vid stängning. Dessa avgifter kan köra in i tusentals dollar och presentera ytterligare ett hinder för nya köpare.

FHA lån föreskriva att hälften av dessa kostnader tas upp av långivaren. Bara detta sparar låntagaren betydande pengar. Dessutom kan den andra halvan av den sista kostnader läggas till lånet balans. Detta gör att deras betalning kan fördelas över flera år. Det ytterligare belopp per månad i samband med dem är oftast minimal i detta scenario.

Om du tror att inte ha tillräckligt handpenning eller dåliga krediter hindrar dig från att äga ett hem, måste du titta på en FHA inteckning långivare. Detta program gjordes för dig. Förutsatt att du uppfyller kraven, är en FHA lån en smart väg att rensa hinder för att få den inteckning.