FHA inteckning köp eller refinansiera lån – varför du kanske överväga att få en FHA lån

De flesta låntagare har hört talas om FHA bostadslån. De är mycket vanliga. Du hör om dem mest som lån för första gången låntagare, vilket är vanligt. Dock inser de flesta människor inte att FHA lån också kan vara gör för refinansiering. De är inte bara för att köpa ett hus.

HUD äger och driver FHA, som är ett program utformat för att hjälpa låntagare som kan ha svårt att köpa ett hus. Om låntagaren faller inom FHA krav FHA försäkrar lånet till långivaren, vilket gör lånet mycket låg risk för långivaren, vilket är mycket bra för låntagaren. Det kan innebära en lägre ränta, bättre villkor och bara en allmänt bättre lån.

FHA krav är, en handpenning på 3-5%, måste hemmet vara under FHA inställda låneram för länet att låntagaren bor i och några andra små krav.

Den största fördelen med en FHA lån är om du kan falla inom deras krav, din kredit historia eller inkomstnivå, inte kommer att hålla dig tillbaka från att få ett bostadslån. Om du får avslag från andra långivare på grund av en hög skuld till tal eller eftersom din kredit är dåligt. Du kanske vill överväga att ansöka om en FHA lån, där dessa krav är antingen obefintlig eller mycket mer flexibel.

Om tanken på handpenningen håller dig tillbaka, anser också att FHA lån tillåta användning av en icke-vinstdrivande organisation som en källa till handpenningen, vilket öppnar upp möjligheten att använda ner program betalning bistånd som Neighborhood Guld.

För att visa vår lista över rekommenderade bolåneinstitut på nätet, som erbjuder FHA program, besök denna sida: http://www.abcloanguide.com/govloans.shtml