FHA hypotekslån tips för inköp och refinansiera

Federal Housing Administration (FHA) skapades av kongressen 1934. FHA garanterar lån för att hjälpa låg-eller medelinkomsttagare konsumenterna liksom den första gången husägaren. Dessa statliga bostadslån har i allmänhet en låg handpenning krav och mindre stränga krav på inkomst och kredit poäng. Det finns också möjlighet för redovisade intäkter lån. FHA bostadslån har utvecklats för att stödja människor som annars har svårt att kvalificera sig för ett lån. Enskilda långivare sätter räntan och återbetalningstider dock inte regeringen. FHA försäkrar enbart dessa lån för att minska risken för långivaren. Eftersom FHA skyddar långivare mot förluster, långivare i allmänhet är villiga att skapa lån med enklare kvalifikationer.

Handpenning på FHA bostadslån är normalt 3 procent av försäljningspriset och pengarna kan vara en gåva från en arbetsgivare, en familjemedlem eller en välgörenhetsorganisation. FHA bostadslån skuld till tal medger 31 procent av inkomsten mot boendekostnaderna. Om du planerar att köpa ett hus som behöver repareras, har FHA också ett program som gör det möjligt för låntagaren att finansiera upp till en extra $ 35.000 för förbättringar innan han flyttade in till bostaden.

De tre procent handpenning är på väg att förändras på FHA lån också. Noll ner bostadslån kan vara tillgängliga genom FHA av oktober. FHA låntagare kommer att få betala mer i förskott och i sina månatliga inteckning betalningar, men programmet kommer att tillåta dem med inget sätt att höja pengar för en handpenning för att komma in i deras första hem.

FHA lån ger även konsumenterna möjlighet att refinansiering av befintliga bolån. Med den nya 95 procent kontant-out låneram har refinansiering med FHA blivit mer attraktiva. Henry Savage president pf PMC inteckning anteckningar, “Med den nya 95 procent kontant-out låneram, förutspår jag en kraftig ökning av FHA refinansiera verksamheten under 2006 och 2007.” Till skillnad från konventionella lån, inte långivare inte öka hastigheten eller debitera extra avgifter för en FHA cash-out refinansiera på 95 procent. Den 30-årig fast ränta är också mycket önskvärt jämfört med justerbara hem kapital linjer kredit. Du bör titta på alla dina alternativ innan du väljer en FHA lån när de köper ett hem eller refinansiering med en kompetent lån officer. Men, kanske du upptäcker att är det perfekta alternativet för dina lån behov.