FHA hypotekslån – fördelarna med en FHA inteckning

Federal Housing Administration (FHA) försäkrar bolån för att möjliggöra låg till måttlig inkomst familjer att köpa sina egna hem. Med statliga stöd, kan familjerna köpa en bostad på en lägre initial kostnad. Det finns dock begränsningar med detta program.

hypoteksförsäkringar – avsnitt 203 (b)

FHA erbjuder försäkringar för hypotekslån, inte bolån till familjer. Dock kan detta program minska kostnaden för ett bostadslån med tusentals dollar. Programmet uppmuntrar också långivare att finansiera bolån för människor som kanske bara missar emissionsgarantier krav. Till exempel, FHA lån kräver en mindre handpenning.

Med FHA s § 203 (b) program, kan en bostad köpa en ny eller begagnad 03:59 familjehem. Däremot har köparen att leva i hemmet.

FHA fördelar

En FHA inteckning kan vissa låntagare att kvalificera sig för lägre räntor av en konventionell lån, snarare än att använda en högre skattesats högriskbolån. Detta kan spara tusentals i räntekostnader.

Obligatoriska kontantinsatser är också mindre. Istället för den typiska 10% ner, kan en köpare lägga ner så lite som 3%. De avslutande kostnader kan också finansieras med inteckning, sänka de initiala kostnaderna för att köpa ett hem.

FHA begränsar också avgifter som kan tas ut till låntagaren. Till exempel, kan lånet originering avgift överträffa inte 1% av inteckning belopp.

nackdelar

FHA lån har sina nackdelar och är inte för alla. Till exempel sätter FHA lån gränser för att säkerställa att programmet serverar låga till måttliga inkomster familjer. Du kan hitta dessa lån lock som du kommer att behöva ansöka om ett konventionellt eller jumbo lån för att köpa ditt hem.

Du måste också använda huset som din primära bostad. Om du funderar på att investera i fastigheter eller köpa ett fritidshus, då du kommer att behöva titta på andra finansieringskällor.

ansöker om FHA inteckning

FHA försäkrade lån tillhandahålls via godkända finansinstitut. Lyckligtvis är många av dagens långivare godkänt. Precis som med någon typ av lån, bör du jämföra priser på olika utlåning företag. En FHA godkänd institution betyder inte nödvändigtvis att de erbjuder de lägsta priserna.

Du kan enkelt hitta priser och villkor på nätet genom att söka enskilda webbplatser eller använda en webbplats inteckning mäklare. Genom att samla in offerter, kan du forska priser utan att skada din kredit värdering.