FHA gör genomgripande förändringar

Som svar på den spruckna fastighetsbubblan som hände i det sista kvartalet 2007 och som fortsätter att vara idag, har FHA (Federal Housing Administration) lättade på några av sina lån-riktlinjer för godkännande och höjde många restriktioner för maxima lånebeloppet .

FHA förändringar passerades av en omröstning på 93 till 1, med 6 nedlagda röster, i den amerikanska senaten, visar regeringens medvetenhet om att den ultimata amerikanska drömmen om privata bostad är fortfarande en av landets viktigaste frågor. FHA lån maxima bestäms av varje stat och landsting. Vissa län har sett högsta FHA lån gränser öka med så mycket som $ 200.000.

Established in 1934 till, FHA riktlinjer är unika genom att de tillåter en låntagare att låna upp till 97% av värdet på hemmet. Vad mer kan den minsta 3% handpenning krav vara i form av en gåva eller ett bidrag, av dessa skäl, FHA lån program är populärt med första gången hem köpare som kan sakna likvida reserver.

FHA lån räntorna är vanligen ca 1/2 av en procentenhet högre än en motsvarande lånebeloppet som erbjuds av andra regering-försäkrade bostäder långivare såsom Fannie Mae (FNMA). Detta är dock marginellt högre ränta kompenseras av fördelen av att behöva endast en liten mängd av pengar ner.

Det bör hållas i minnet att under en FHA programmet, kan medan säljaren får bidra med upp till 6% av det totala inköpspris, på 3% handpenning inte komma från antingen säljaren eller långivaren.

Enligt FHA Mortgage Center, “Efter nedfallet av subprime-och Alt-A lån marknaden under 2007, har FHA lån erhållit ett nytt skott av energi under hela bostadsmarknaden. Långivare, fastighetsmäklare, politiker, och investerare har alla gjort uttalanden kämpa återlämnande av FHA Home Loan Program till sin rättmätiga plats i att hjälpa amerikanerna köpa sina bostäder. FHA modernisering pågår och den expanderande amerikanska Homeownership Act från 2007 löften till en nytändning i branschen. ”

FHA är också ett perfekt program för många amerikaner att använda om de behöver refinansiera sina nuvarande inteckning till välbehövlig eget cash-out i spåren av den spruckna fastighetsbubblan och de stigande livsmedels-och energipriser.

FHA tillåter husägare att låna 95% av deras hem värde att dra ut pengar som kan användas för att konsolidera skulder. FHA lån kommer med mycket attraktiva fast ränta samt säkerheten av federal regering försäkring av lånet till långivaren. Konsultera en inteckning mäklare eller en avancerad inteckning kalkylator för att ta reda på om du kan använda en FHA lån för att säkra din ekonomiska framtid.