FHA bostadslån

Begreppet köpa din första hem för dig och din familj är oundvikligen spännande. Men du måste förstå att med all den spänning, har du fortfarande att komma ihåg att detta fortfarande kommer med ansvarsfullt beslutsfattande – och ännu viktigare, en massa budgetering. I själva verket skulle sällan du hittar en första-gången husägare som kan dela ut hårda kontanter när man köper ett hus. Merparten av tiden, skulle detta ske genom inteckningar – FHA lån, för att vara exakt.

Men vad exakt är detta FHA inteckning? Det som gör denna typ av inteckning mycket attraktiv är det faktum att din handpenning kan vara mycket låg – även så lite som bara 3% av hela inteckning. Och den enda bestämmelse som kommer med denna typ är att du bara kan ha en FHA inteckning på en enda gång.

Så, hur fungerar det? Federal Housing Administration eller FHA, conceptualized och utvecklas av den amerikanska regeringen, för det enda syftet att förbättra boendeförhållandena för amerikaner över hela staten. FHA egentligen inte låna ut några pengar. Vad den gör är att det säkerställer att hela inteckningen fortfarande kommer att betalas även om köparen väljer att begå den olyckliga handling av försumliga. Beslutet att låna ut pengarna ligger fortfarande i händerna på privata långivare – banken, besparingar och institutioner lån eller kredit union. Det fina med detta program är att inte mer än 3 till 5% handpenning krävs. Det finns vissa punkter som är förknippade med de inteckningar och dessa betalas sedan ut till långivarna, så att räntorna på bolån kan sänkas.

Låntagarna, dock måste betala vad som kallas privata försäkringar för hypotekslån eller PMI på sina bolån. Detta belopp säkerställer att den totala inteckning fortfarande kommer att betalas ut om köparen standardinställningar. För det mesta kommer PMI att genomföras först när 20% av hela inteckning beloppet redan har betalats.

För att kvalificera sig för denna inteckning, bör din kredit historia är anständigt – vilket betyder att din rapport ska visa dig så kapabel och lämplig att betala av skulder i ett mycket lämpligt sätt. Bortsett från detta, bör du också ha bokföring som visar att din månatliga inteckning betalning är inte mer än 29% av din månadsinkomst.

Dessa är bara grunderna du behöver veta om FHA bostadslån. Genom att vara informerad om sådana fundamenta, kan du bättre säkert dina chanser att kvalificera sig för denna typ av inteckning.