FHA bostadslån – vad är de 7 fördelar jämfört med konventionella lån

FHA bostadslån har många fördelar jämfört med konventionella lån, och de blir allt mer populärt i dag på grund av dessa fördelar.

När privatpersoner köper ett hem, får de i allmänhet bolån, eftersom det är lättare att ha råd att betala tillbaka i stället för att sprita bort en massa pengar.

Dessutom hjälper hypotekslån dig att använda dina surt förvärvade pengar intelligent. Ungefär som tanken på ett investeringsbeslut, gör skuld det möjligt att utnyttja din omedelbara pengar för ytterligare penningpolitiska möjligheter bara för att med skuld, kan du spendera pengar eller ens använda dig av de tjänster och aldrig behöva spendera hela beloppet just nu.

Detta är exakt varför en FHA hypotekslån är verkligen ett omtyckt idé in residence inköp. Därför, i avsaknad bostadslån, kommer det att vara mycket svårt för den enskilde att hantera köpa ett hus.

Ändå kan hypotekslån hjälpa en person som har råd med hem köper dock den totala kostnaden för att få det kan vara i högsta grad dyr. I fall du inte är medveten om de olika typer av inteckningar samt deras räntor, kan du sluta att få en plan som kommer att ge dig problem inom överskådlig framtid.

Ja, är det verkligen rätt. Du kommer att hitta olika typer av inteckningar på marknaden och de har också flera förutsättningar och villkor. Den faktiska avgiften kan också minska för vissa, särskilt de som är oftast regeringsstödda såsom FHA bostadslån.

Bland de inteckningar som du faktiskt kan uppskatta kan vara FHA bostadslån. FHA betyder Federal Housing Authority. Detta är en typ av inteckning fastställts genom den federala regeringen så att långivare kan erbjuda lägre finansieringskostnader för den amerikanska konsumenten.

En sådan typ av utlåning är oerhört populär på grund av att inte vara strikt för att kvalificera sig för lån. Så att du kan förstå de distinktioner som är förknippade med FHA bostadslån från konventionella bolån, som anges nedan är en jämförelse:

Ett. Handpenning. Beträffande i förväg handpenning, är den lägsta som krävs av FHA inteckning på 3,5%. När det gäller traditionella lån, kommer det lägsta belopp till 20% (efter att du kommer att krävas för att skaffa privat försäkring hypotekslån). Detta kan också vara i form gåva fond från familjemedlemmar eller andra källor.

Det finns ett undantag till 3,5% handpenning. Du kan ta reda på genom att klicka på länkarna nedan om hur du kan köpa ett hem med HUD $ 100 Handpenning Program. Ja, köpa ett hem med bara $ 100 handpenning!

2. Avseende stängning kostnad, kan det vara billigare jämfört med standard lån. FHA stängning kostnad är faktiskt mycket styrs av HUD, traditionella lån som kan vara högre baserat på de faktiska priserna även för de tjänster som mottagits.

Tre. Hypotekslån försäkring blir billigare jämfört med konventionella bolån.

4. Kassakravet kan tas bort. Det kommer helt enkelt ingen anledning att betala i förväg huvudmannen, räntor, skatter samt försäkringar på balansdagen.

Fem. Om du väljer att betala dina bolån i förväg, kommer du inte behöva betala för böter eller viten.

6. Emissionsgarantier kommer inte att vara så stränga. Det brukar ges till någon person under förutsättning att de kan betala för lånet och dessutom bara tillsammans som bostad köpt kommer att användas som primära hem. De är mycket mer orolig låntagarens förmåga att betala av inteckningen i motsats till att spendera tid på att granska kreditvärdighet.

7. FHA begränsningar kommer att fastställas med hjälp av din månadslön, vilket kan vara mindre än den traditionella inteckning. Om belopp du lånar överstiger de fastställda begränsningar, kommer du alltså att betala extra medel. Det är dock möjligt att få ytterligare en inteckning för att överskott.

Nästa, förstå dessa artiklar och även beakta de faktiska för-och nackdelar. Förstå att konventionell inteckning är inte bara den enda inteckning du kan få. Det är möjligt att få FHA bostadslån så länge du verkligen har råd med det.