FHA bostadslån programmet – 7 fördelar med en FHA lån mortgage_

Den amerikanska drömmen om att äga ditt eget hem är levande och väl i USA på grund av FHA Home Loan Program. Marknaden för FHA bostadslån är högkonjunktur och det är nu den största leverantören av bolån. Du kan göra din dröm om att äga ditt eget hem besannas nu!

Federal Housing Administration (FHA) har många lån program tillgängliga som hjälper dig att nå ditt mål att äga ditt eget hem.

Vad är en FHA hypotekslån?

FHA inte låna dig pengar för att köpa ett hus, är att garantera vad det gör lånet. Om inteckning fallerat då FHA kommer att betala långivaren.

Detta hjälper långivaren eftersom de inte kommer att behöva skriva av inteckningen och lider alla av förlusten.

På grund av FHA garantin, långivare är säkerligen mer villiga att göra mer lån, och de kommer att göra dem för större belopp och även de kommer att göra dem lättare att komma med färre krav.

kan du vara berättigad till en HUD FHA lån?

Naturligtvis måste det finnas vissa begränsningar och krav i syfte att få en FHA Home Mortgage. Här är ett par begränsningar:

skuld till tal

Det finns inte en inkomst begränsning men du måste ha en viss skuld till tal. Detta innebär att din skuld inte kan överstiga en viss procent av din inkomst.

begränsa den mängd inteckning

Det finns också en begränsning av mängden av inteckning på grundval av det område du bor i. Varje område eller region är annorlunda, måste du kontrollera med din FHA långivare att se vad gränsen är i ditt område.

är en FHA inteckning rätt för dig?

En FHA Home Mortgage kanske inte är rätt för dig på grund av begränsningen på hur mycket pengar FHA kommer att låna ut i ditt område. Om du tittar på en $ 250.000 hus och lånebeloppet begränsningen i ditt område är $ 200.000 då denna typ av inteckning inte kommer att fungera för dig.

Men, kan du kvalificera sig för FHA Home Loan Program då de kan vara bra sätt att finansiera ditt nya hem eller ens refinansiera du befintliga hem.

Vad är fördelarna med en FHA bostadslån?

Ett. Du finansiera hem förbättringar eller reparationer använda en strömlinjeformad FHA 203K lån.

2. Alla FHA bostadslån kan vara assumable. Detta kan vara en stor fördel i framtiden om du vill sälja din bostad och räntorna är höga.

Tre. Handpenningen är bara 3,5% av inköpspriset för ditt hem. De flesta vanliga bostadslån kräver minst 20% handpenning.

4. Din handpenning kan vara begåvad till dig.

Fem. Säljaren kan betala dina avslutande kostnader.

6. Kredit värderingar kan vara så låg som 585, men i dagens bolånemarknaden flesta långivare kräver minst en kredit värdering av 620. Så, om din kredit poäng är lite låg sedan en FHA inteckning kan vara för dig.

7. Räntorna är låga och mycket konkurrenskraftiga med andra typer av bolån. På grund av FHA garantin flesta långivare kommer att erbjuda låga räntor.

Med de låga räntorna på marknaden och det överflöd av bostäder på marknaden, kan nu vara dags för dig att övertyga den amerikanska drömmen om att äga ditt eget hem genom att finansiera det med ett lån utgör FHA Home Loan Program!