FHA bostadslån – ni uppfyller FHA lån kvalifikationer

Om du funderar på att köpa ett hem inom en snar framtid kanske du vill överväga FHA bostadslån som din finansieringsalternativ. Du kan spara mycket pengar med denna typ av lån om du kan uppfylla FHA lån kvalifikationer. På grund av vissa strikta riktlinjer som fastställts av den federala regeringen inte alla kommer att kvalificera sig för denna typ av bostadslån.

De flesta av de människor som använder en HUD FHA lån för att finansiera sina hem är första gången hem köpare. Detta är på grund av den låga ned krävt betalning och mindre restriktiva krav poäng än konventionella lån. Men, det finns vissa kvalifikationer du måste uppfylla innan du kan få FHA bostadslån.

De första FHA lån Kvalifikationer är att du måste bo i hemmet du ska köpa. Det måste vara din primära bostad. Människor som är investerare kan inte köpa en fastighet med denna typ av lån.

FHA har en maximala lånebeloppet för varje län i landet och detta lånebeloppet bestäms genom att ta hänsyn till levnadsomkostnaderna och prisklasser på den lokala fastighetsmarknaden.

Mängden handpenning krävs av FHA är för närvarande 3,5% om du inte har kredit poäng under 580, då du kommer att behöva en 10% handpenning. De flesta FHA långivare kräver en kredit värdering av minst 620 i dagens bolånemarknaden. Ett undantag till detta 3,5% handpenning är HUD $ 100 Handpenning Incentive Program. Det är ett program var du kan köpa en HUD hem avskärmning med bara $ 100 ner. Du kan få mer om HUD $ 100 Handpenning Incitamentsprogram genom att klicka på länkarna i slutet av denna artikel.

En annan FHA lån kvalifikationer är att ha en fast anställning historia förhoppningsvis med samma arbetsgivare. För att kvalificera sig för en FHA bostadslån du borde ha varit på samma arbetsplats i 1-2 år, även om du är egenföretagare bör du åtminstone varit i samma typ av arbete för den tidsperioden. Om du är nyutexaminerad får ditt diplom godtas i stället för en yrkesbana.

Om ett hem köpare som är egenföretagare, kommer de att ge 2 års självdeklarationer plus en resultaträkning resultaträkning från sin verksamhet om den ingår. Skulden till inkomsten ranson för hem köpare bör inte vara över 41% för att möta FHA lån kvalifikationer. Men om du har vissa typer av skulder, såsom studielån då de kommer att tillåta din skuld till inkomst ranson att gå så högt som 45%.

FHA lån är mycket populära idag eftersom en handpenning på endast 3,5% är en av de lägsta handpenning krav på marknaden. De flesta konventionella lån nu kräver en 20% handpenning.

Säljaren har tidigare kunnat betala upp till 6% av stängning kostnader för köparen, men det kan förändras till 3% inom den närmaste framtiden. Kontrollera med din FHA godkänd långivare för några nya uppdateringar.

Slutpunkt, även om ett hem inspektion inte krävs av FHA du verkligen rekommenderas att skaffa en. Den federala regeringen har vissa normer att en egenskap måste uppfylla men det är inte samma sak som ett hem inspektion. Men om ett hus inte uppfyller normerna, måste säljaren ha de nödvändiga förbättringar eller underhåll repareras innan stängning eller har beräknat kostnader tas i ett spärrat konto. Om säljaren inte kommer att göra de förbättringar så finns det en god chans att du inte kommer att finansiera denna fastighet med en FHA bostadslån.

De flesta av de FHA lån Kvalifikationer är mindre restriktiva än konventionella lån och en FHA bostadslån är säkert lättare att kvalificera sig för och med låg handpenning kan det vara det enda sättet de flesta människor kan köpa det drömhus!