FHA bostadslån – Federal Housing Administration

Federal Housing Administration har hjälpt amerikanerna få lån i över 70 år. Här är en översikt av administrationen, mer känd som FHA.

Federal Housing Administration

Federal Housing Administration är, ironiskt nog, mer av en försäkringsgivare än något annat. FHA ger inte bolån till dig och mig. Istället, det försäkringsgivare inteckning och bostadslån till oss. Detta gör långivare mer villiga att skriva lån för människor som annars skulle ogillat.

Försäkringen aspekten av FHA är ett ganska vanligt verktyg som används av den federala regeringen för att främja ett visst beteende. Studielån är ett klassiskt exempel. En 18-årig person som normalt inte skulle kvalificera sig för ett lån till av en smörgås, men studielån är riklig och lätt att få. Detta beror på att den federala regeringen vill främja utbildning och gör det genom att garantera lånen. Om du inte betalar långivaren tillbaka, är regeringen på kroken. FHA ger liknande försäkring i syfte att främja homeownership i USA. I själva verket är FHA största inteckning försäkringsgivare i världen, gjort så i över 30 miljoner inteckningar sedan den skapades på 1930-talet.

FHA lån är en mycket attraktiv inteckning alternativet. Till skillnad från en privat inteckning, är FHA lån utformade för att skära dig en stor paus så att du kan köpa ett hem. Avbrottet kommer i form av en mycket liten handpenning. Den typiska handpenning är bara tre procent, en enorm paus jämfört med 20 procent mest traditionella bolåneinstitut vilja se.

Till mångas förvåning, är FHA inte finansieras med våra skattepengar. Istället är det finansieras genom premieinbetalningar. Om du går med en FHA lån, kommer du att få betala försäkringspremier FHA avgifter för att tillhandahålla lånet. Detta inträffar vanligen under de första fem åren av lånet eller tills skuldkvoten på hemmet är ungefär sjuttio åtta procent. Siffrorna ändras, så se till att du får en korrekt skildring om du funderar på en FHA lån.

På många sätt har FHA revolutionerat inteckning industrin. När det bildades 1934, var homeownership en ganska sällsynt företeelse. Att köpa ett hem, hade du vanligtvis att ge en handpenning som motsvarar hälften av värdet på hemmet. De inteckningar var också ganska kort med vissa är bara tre år. Vid slutet av denna period, var du tvungen att komma upp med totalt sedan rakt. Snacka om en tuff fastighetsmarknaden!

Ytterst tjänar FHA som en stabiliserande kraft i fastighetsmarknaden. Privata långivare kan ändra inteckning krav på gott och ont, som dramatiskt kan påverka människors förmåga att köpa hem. FHA slätar ut dessa svängningar genom att alltid tillhandahålla en resurs hypotekslån.