FHA bolåneräntor pressas till brädden

För många år en stor del av amerikanerna var utestängd från husägaren arenan. Federal Housing Administration (FHA) försökt att ändra på det. Det kom upp med FHA lån program. FHA bostadslån har många fördelar och FHA bolåneräntor är konkurrenskraftiga med andra typer. Dessa FHA lån ger en väg att äga ett hem inte presentera något annat för många familjer.

De flesta inteckningar har flera olika krav. Den första gäller handpenning. Majoriteten av bolån kräver idag hela 20% handpenning. Med priset på de flesta hem detta används främst till att utesluta otaliga människor som inte har sparat denna summa pengar. FHA lån fram en lösning på detta problem.

Med en FHA lån det belopp som låntagaren har att lägga ner är mest vanligen 3% av bostadens inköpspris. Detta motsvarar besparingar på ofta tiotusentals dollar i handpenning. Denna förändring öppnar upp hemmaarena för många som tidigare var utestängda och tjänar till att stödja priset punkter på entréplanet tier i hemmet marknadsplats.

Det finns andra fördelar med FHA bostadslån. De flesta inteckningar kräver minsta kredit poäng. FHA lån är inte garanterad baseras på den sökandes kredit värdering. Det finns bara två krav på kredit för FHA lån. Det första kravet är att låntagaren inte har en konkursansökan inlämnad för de två föregående åren. Om så är fallet, måste låntagaren vänta tills två hela år har förflutit sedan ansökan.

Det andra kravet är att sökanden inte får ha genomgått en avskärmning under de tre föregående åren. Detta utesluter tyvärr många idag som har just upplevt en avskärmning. De måste vänta tre år innan man kan använda sig av en FHA inteckning.

En annan stor fördel med FHA bostadslån avser avslutande kostnader. De flesta lån kräver att låntagaren betalar alla avslutande kostnader i kontanter. Dessa kan ofta lägga till upp till tusentals dollar som ingångsnivå köpare ännu inte har sparat. FHA lån åtgärda detta genom att långivaren absorbera ha av dessa kostnader. Den andra halvan är uppsatt på den huvudansvarige av inteckning.

Detta gör att deras betalning under många år eliminera detta hinder för bostadsägande för nya köpare. Federal Housing Administration är faktiskt inte en långivare. De tillbaka lån som vissa privata institutioner som vanliga kriterier vara avslappnad. Hitta vilken långivare som erbjuder FHA lån är en enkel övning enkelt genom en snabb online-sökning.

FHA bolåneräntor är oftast liknar andra lån med fast ränta. FHA lån kan vara antingen fast eller ha en justerbar ränta. De ger ett utmärkt tillfälle för dem som just har börjat att kunna köpa ett hem. Hem ägande är den största källan till rikedom för de flesta amerikaner. Låt en FHA lån öppna dörren för dig.