FHA 203k rehab lån – köpa ett renoveringsobjekt övre hem med en FHA 203k rehab loan_

Vi har alla hört om de negativa nyheterna nyligen om fastighetsmarknaden och överflödet av hem utmätningar på marknaden. Du kanske tänker nu är det dags att dra nytta av de låga räntorna och köpa en avskärmad hem. Men problemet kan vara några av de avskärmad hem du har sett behöver en hel del reparationer och förbättringar. Du har inte pengar för att göra dessa reparationer. Tja, det finns goda nyheter och det kommer i form av FHA 203K Rehab lån.

När jag hänvisar till FHA 203k Rehab lån jag tänker på FHA Strömlinjeformad 203 (k) Limited Repair Program. Det är för förbättringar och reparationer som inte kräver strukturella förbättringar. Det är inte för totalrenovering av en fastighet, men för reparationer inte uppgår till mer än $ 35.000. FHA 203k Rehab lån hade ett minimun på $ 5.000 kostnader för reparationer, men det har eliminerats.

Det finns många fördelar med en FHA 203k Rehab lån för förbättringar till ett hus du planerar att köpa. Dessutom kan du använda den här FHA lån Program för att refinansiera befintliga lån och göra reparationer och förbättringar till ditt befintliga hem.

Några av fördelarna med en FHA 203k Strömlinjeformad FHA Rehab Lån Är:

Ett. Låntagaren kan ta ut bara en inteckning för att täcka både köpet av fastigheten och kostnaden för uppgraderingar. Detta lån kan amorteras över 30 år, till skillnad från en konventionell rehab lån som har en kortare avskrivningstid och högre räntor.

2. Som jag tidigare sagt att det inte finns någon minsta kostnad för reparation. Du kan använda det bara att sätta i en energieffektiv ugnen.

Tre. Det finns många olika reparationer och förbättringar du kan använda lånet för. Du kan läsa en artikel på listan över förbättringar genom att klicka på länkarna längst ner i artikeln.

4. Detta är inte ett statligt lån, är det en FHA försäkrade lån. Det finns en hel del FHA godkänd långivare i hela landet. Eftersom den är försäkrad av FHA godkände FHA Långivare är mer villiga att göra FHA 203K Rehab lån.

Fem. På den största fördelen är den låga handpenning på 3,5%. De flesta konventionella rehab lån kräver en 20% handpenning.

6. Lägre ränta. Eftersom FHA försäkrar lånet, kan FHA godkänd långivare ge lån till människor som inte har perfekt kredit. Det betyder inte att någon kan få ett lån, har du fortfarande att bevisa att du kan betala tillbaka lånet.

7. FHA 203k Streamline lån eliminerar behovet av en konsult, ingenjörer, planer, och konsultens arvode. Detta påskyndar förfarandet upp och sänker kostnaderna för förbättringar.

Som du kan se om du funderar på att köpa ett hem som behöver reparationer eller vill göra förbättringar i ditt eget hem, kan FHA 203k Rehab lån vara precis vad du letar efter.

P.S. Vill du ha mer information om FHA 203k Rehab lån eller FHA lån? Du kan hitta fler artiklar om vilka förbättringar eller reparationer är berättigade till den strömlinjeformade 203k Lån genom att klicka på länkarna nedan.