FHA 203k lån – FHA 203k lån är det bäst att rehab en home_

För att förstå vad FHA 203k lån är att vi först måste förstå vad exakt en FHA bostadslån är. FHA – Federal Housing Authority – ger regeringen garanterade lån till bostadsköpare som ger bankerna förtroendet att låna ut pengar till människor som de kanske normalt inte bevilja en inteckning till.

Detta är inte att säga att du lånar pengar från regeringen eller är det att säga att genom att ansöka om en FHA bostadslån kommer du automatiskt att godkännas, men det är att säga att du är mer sannolikt att godkännas för en FHA bostadslån än en konventionell lån om du har genomsnittlig eller under genomsnittet kredit, inklusive en konkurs, och mindre än 20% för en handpenning, för närvarande handpenningen kravet är 3,5% – vilket är betydligt lägre.

Nu när vi förstår grunderna för en FHA bostadslån, är det dags att införa det faktum att förutom den vanliga FHA lån som erbjuds, det finns många andra FHA lån program som bostadsköpare kan vilja dra fördel av bland annat den traditionella 30 år fast ränta inteckning, standard 15 och 20 inteckningar år och även något slags justerbar ränta inteckningar också, kan du även få kvalificerad för refinansiering eller ta ut hem kapital via ett hem kapital lån genom FHA program också.

Det verkar dock som en av de mest populära FHA lån program som erbjuds är FHA 203k lån. Dessa lån har de vanliga funktionerna i traditionella FHA lån – flexibel kredit, assumable lån, och låg handpenning för att nämna några – men går ett steg längre genom att göra det enkelt att rehabilitera ett hem allt i ett lån förpackade tillsammans.

Använda en FHA 203k lån kan hjälpa människor som behöver renovera sina nuvarande hem genom att säkerställa finansiering för att göra det eller bostadsköpare kan använda dessa lån för att köpa och rehab ett redan existerande hem någon annanstans.

Detta kan gynna alla inblandade från samhället genom att göra omgivningen trevligare för alla medborgare, till villaägare själva genom att tillåta dem att köpa vad som kan vara deras drömhus och tillhandahålla medel för att göra sin dröm till verklighet. Allt detta, och under ett lånepaket, i dagens instabil bostadsmarknad, dra nytta av FHA program är definitivt rätt väg att gå.

Med överflödet av utmätningar på marknaden inklusive HUD bostäder till salu som en del av dem kräver reparationer, kan FHA 203k lån vara svaret på att köpa ditt drömhus till förmånliga priser!