FHA 203k köp – steg varje köpare bör veta om 203k lån

För närvarande finns det många bostadsköpare som är intresserad av att köpa ett hem med FHA 203k men tyvärr finns det inte många fastighetsmäklare som är medvetna om programmet eller känner dig bekväm att göra transaktionen, och mest hypotekslångivare antingen inte kan, vann ‘t, eller är bara inte känner tillräckligt för att göra dem. Denna artikel kommer att omfatta en översikt över FHA 203k Application process när du använder ett 203k lån för att köpa en fastighet i Kalifornien.

Att veta vad som väntar och vad som krävs kommer att hjälpa dig att hålla din agent på rätt spår och hjälpa dig att förbereda i förväg för de åtgärder som ska vidtas för att effektivt behandla din transaktion och begränsa förseningar. Du kanske också vill hänvisa din fastighetsmäklare för att denna guide för att hjälpa dem att få en bättre uppfattning om 203K affären om de inte är bekant med programmet.

Innan vi kommer in i dessa steg du måste veta att det finns två typer av 203k lån som du kan använda för att köpa och rusta upp en fastighet. Det är den standard 203K och sedan finns det 203K Streamline. Så vad är skillnaden?

En 203k Effektivisera – kan användas för rehab & reparationer upp till $ 35k och en Entreprenörer bud är allt som behövs.

En standard 203k – kan användas för stora förbättringar över $ 35k och en “Cost Konsult” krävs tillsammans med en entreprenör bud.

Nu låt oss komma igång.

Steg # 1 Välja en fastighet (hem köpare)

Fastigheten kan vara en enda familjens bostad, 2 till 4 enheter, Lägenhet eller PUD. Det finns olika maximala lån gränser som gäller och kommer att variera beroende på vad länet fastigheten är belägen och om det är 1 till 4 enheter.

Steg # 2 Göra Erbjudandet (hem köpare och fastighetsmäklare)

Det är där du och din fastighetsmäklare ta ut en penna och papper eller miniräknare och räkna ut inköpspriset som du erbjuder säljaren samtidigt ta hänsyn till hur mycket pengar som behövs för reparationer som kommer att läggas till köpeskillingen.

Om du har en chans att träffa din entreprenör innan i erbjudandet som skulle vara till hjälp, om du inte har en ganska god uppfattning om hur mycket pengar som kommer att behövas för att få egendom upp till en acceptabel standard eller utanför. Tänk på vad det framtida värdet kommer att vara efter reparationer och att det nya lånebeloppet kommer att baseras bort av köpeskillingen plus reparationer eller 110% av den efter bättre värde vilket som är mindre. Erbjudandet du gör till säljaren är den “i befintligt skick” pris som innebär att du gör ett erbjudande på fastigheten i befintligt skick och det är det enda pris som berör säljaren.

steg # 3 anbudstillfället (fastighetsmäklare)

Vad bör i erbjudandet:

Detta steg är din fastighetsmäklare ansvar, men det är bra för dig att veta så att du kan granska ditt erbjudande och vet vad man ska leta efter innan ditt ombud lämnar den till säljaren. Erbjudandet / köpeavtalet bör nämna att en FHA 203k effektivisera eller en standard FHA 203k kommer att användas för finansiering. >>>>