FHA 203k inteckning – köpa en utestängd hem med en FHA 203k mortgage_

Med ett rekordstort antal bostäder utestängs över hela landet, kan du ha undersökt köpa en. Men eftersom de flesta av dem behöver vissa fastställande, kanske du har tänkt emot det, tänker de besparingar på huset skulle vara mer än äts upp av kostnaden för fastställande av det. Eller kanske du vill behålla ditt hem, men det kräver en hel del reparationer. Federal Housing Administration (FHA) erbjuder FHA 203K Mortgage som kan användas för båda dessa syften.

Denna typ av inteckning inte bara förhindrar stadsdelar från att bli fördärvad av ett stort antal utmätningar, kan den också användas för att hjälpa till att rädda miljön genom att förändra hem så att de kan bli mer energieffektiva. Några av de gröna tillägg du kan göra är fönster, ugnar, apparater, golv, landskapsplanering, solpaneler och isolering. Vissa reparationer kan utföras av låntagarna själva och inte en entreprenör.

Även om inte ett lån från regeringen, är en FHA lån garanteras av regeringen.

FHA 203k bolån har funnits i decennier, och har återfått popularitet i spåren av subprime-lån härdsmälta. Eftersom vissa banker och mortgagors kämpar för att överleva på grund av oöverträffade betalningsförsummelser, är konventionella lån kräver nu en 20 till 30 procent handpenning. Första gången bostadsköpare är hårt pressade att komma med denna stora summa pengar.

Emellertid kräver en FHA 203K Mortgage endast 3,5 procent ned. Dessa lån ger också bättre villkor och enklare kvalifikationer än konventionella lån. Om du har minst en god kreditvärdighet, även en tidigare konkurs, kan du vara berättigad till en FHA lån.

Om du vill köpa ett hem, kommer mängden pengar du kan låna grundas på jämförbara priset på bostäder i området. Det lånebeloppet blir det mindre av dess nuvarande värde plus kostnaderna för rehabilitering, eller 110 procent av det beräknade värdet efter rehabilitering.

Det finns några restriktioner för dessa lån. De bostäder som uppfyller kraven för en FHA 203k inteckning måste vara minst ett år gamla och kostnaderna för de nödvändiga reparationer som används vara minst $ 5000, men som inte längre tillämpas. Det finns extra avgifter i samband med detta lån, inklusive en kompletterande originering avgift, avgifter för att täcka handlingar rehabiliteringsplan och avgifter utvecklingssamtal.

Tiden för att stänga kan ta så många som 60 dagar, men vanligtvis tar från 30 till 45 dagar.

Så, om du ser en avskärmad hem eller kanske en HUD bostäder till salu inte låta de nödvändiga reparationerna stå i vägen för att få ett fynd. Prata med din långivare om en FHA 203k inteckning och köpa hem av dina drömmar!