FHA 203k inteckning kan göra finansieringen ett renoveringsobjekt hem easy_

FHA 203k Mortgage är en typ av finansiering som är försäkrad via Federal Housing Administration. Detta är en helt unik form av finansiering som gör det möjligt för husägare att få både ett lån köp inteckning och även rehab finansiering inom samma transaktion.

Innan denna typ av transcendenta hypotekslån program, var en husägare som krävs för att få en första, kortfristiga lån för att köpa hem plus en annan rehabilitering bostadslån för att göra nödvändiga reparationer. Först efter reparationerna var klara kunde husägare få permanent finansiering för sin nyligen förbättrat hem.

En av de bästa erbjudandena för närvarande erbjuds av FHA och HUD är HUD $ 100 Handpenning Incentive Program. Du kan köpa en HUD avskärmad hem med bara $ 100 handpenning och om du vill kan du fortfarande använda FHA 203k Mortgage till rehab den om det behövs. Du kan få mer information om HUD $ 100 Handpenning Incitamentsprogram och hur man köper HUD Homes genom att klicka på länkarna längst ner i artikeln.

FHA 203k Mortgage: Exakt hur fungerar det?

FHA 203k Mortgage Loan skapades för att effektivisera processen för att köpa ett hem i behov av reparationer. För att kunna tillhandahålla medel för reparationer, kommer inteckning lånebeloppet skall baseras på ett förutsagt värdera framtida värde som tar hänsyn till hur mycket värde de färdiga reparationer kommer sannolikt att öka det aktuella värdet. Så mycket som $ 35.000 över inköpspriset för hemmet kan finansieras i inteckning för att betala för bekostnad av reparationer.

De avtalsparter som väljs av köparen för att slutföra reparationerna kommer att samla in pengar för sitt arbete i två oavgjorda. En draw är gjord för 50% av arbetet och stödet betalas ut i början av reparationerna medan resterande 50% kommer att betalas ut efter avslutat arbete. Reparationerna måste börja inom trettio dagar från den sista av lånet och måste slutföras inom sex månader. Det totala belopp som betalats ut till avtalsparten (s) måste beslutas innan hypotekslån stängs genom att ha skrivit bud på material-och arbetskostnad. De husägare kan utföra arbetet själva under förutsättning att de är en licensierad och bundna entreprenör.

Precis vad slags reparationer FHA 203k Mortgage omslaget?

Ett antal av de reparationer som är berättigade att ske med pengar från en FHA 203k Mortgage Loan inkluderar: tak byte, el eller VVS-relaterade arbeten, kök förbättring, renoveringar tillgänglighet, förvärv apparaten, samt målning. Även om många kosmetiska renoveringar är tillåtna, oftast lyxiga saker och förbättringar inte är tillåtna. Dessutom kommer alla medel som krävs för att reparera eventuella fristående byggnader, t.ex. bodar, pooler och lusthus, inte vara en del av denna lånebeloppet.

vad är FHA 203k riktlinjer:

FHA 203k Mortgage programmet har de identiska typer av behörighetskrav som finns på alla FHA bostadslån. En husägare måste kvalificera bygger på både kredit och resultat för att bli berättigade och även hemmet måste vara FHA godkänd.

I allmänhet kan den månatliga inteckning betalning överträffar inte 41% av låntagarens månadslön och även många långivare kräver minst ett 620 kredit värdering. Bostäder som är berättigade till en FHA 203k Mortgage inkluderar: FHA-godkända lägenheter, 1-4 hem enhet, och planerade urbana hem utveckling (PUDs). Konstruktionen av huset måste ha varit klar vid minst ett år före finansiering för att hemmet för att vara berättigade.

FHA 203k Mortgage program kan vara ganska ett utmärkt verktyg för alla husägare som vill renovera eller reparera sina hem. I en fastighetsmarknad som har sett utmätningar nå rekordnivåer, kan FHA 203k hypotekslån inte bara ge blivande husägaren med mycket fler möjligheter att köpa ett hem, men också kan hjälpa till att återuppbygga bostadsmarknaden genom att underlätta rehabilitering av avskärmad hem.