fem tips för folk med dålig kredit som vill ha bostadslån

Om du har dålig kredit, kommer att finna medel för att finansiera din dröm om en egen bostad inte vara en promenad i parken, men det finns långivare där ute som vill hjälpa dig. Bara vara långlivade och inte begränsa dig till en långivare och sedan ge upp. Här är fem tips när du startar din strävan för dåliga hypotekslån bostadslån.

Tips ett: hitta en bra affär

Att hitta en fastighet som redan har en del eget kapital när du köper kan innebära en lättare väg att finansiera med en dålig kredit hem hypotekslån. Långivare kan se den nästan lika gynnsamt som en handpenning. De kan även överväga att belåningsgraden på fastigheten. Kontrollera med din mäklare för att se om detta kan hjälpa dig.

Tips två: vara kreativ

Kreativ finansiering kan hjälpa din strävan efter en dålig kredit hem hypotekslån. Kanske säljaren skulle bära tillbaka en andra inteckning i fastigheten. Till exempel kan du ställa in ett avtal med säljaren som skulle kräva att du gör månatliga betalningar på $ 150 på $ 10,000 i priset på fastigheten som en andra inteckning. Sedan gör avtalet att hela beloppet skulle betalas inom 10 år. Det kommer att ge dig tid att refinansiera och säljaren kommer inte känna permanent låst i ett kontrakt.

Tips tre: avbetalningar

Även med dålig kredit, kan låntagare kvalificera sig för 100% finansiering, men räntan kan vara betydligt lägre om du kunde lägga ner mellan 3-5%. Spara så mycket som möjligt för en handpenning. I själva verket kan det vara fördelaktigt att vänta sex månader för att få ett bostadslån så att du kan bygga din handpenning. Självklart, om du inte kan vänta och inte har en handpenning, kan du sikta på refinansiering vid en senare tidpunkt.

Tips fyra: shoppa flitigt

Du kan få ett blankt nej från en mäklare och sedan vända och få en annan mäklare som kommer att sluta över bakåt för dig. Inte leds in i fällan att om en mäklare inte kan hjälpa dig, ingen mäklare kan. Sannerligen, mäklare är annorlunda i den typ av erbjudanden de kan utföra. De kan ha en relation med en flexibel inteckning långivare. Online mäklare är en bra mötesplats för shopping genom att sätta dina behov ute och väntar på svaren. Detta är bra eftersom din kredit rekord tar bara en träff om offerter från olika långivare.

Tips fem: kredit värderingar

Några riktigt enkla handlingar kan förbättra din kredit värderingar utan en massa extra ansträngning. Alla tre av de stora kreditupplysningsföretag – Experian, Equifax, TransUnion – har webbplatser där du kan bestrida felaktiga objekt på din kredit rapport. Det är en enkel och snabb process. Självklart håller alla aktuella räkningar i tid. Håll dina kredit undersökningar till ett minimum eftersom alltför många frågor kan få dig att se desperat. Medan du är i färd med att landa finansiering, inte öppna några nya kreditkort, auto lån, eller någon annan kredit transaktion.

billån nedersta raden

Låt inte dåliga krediter squelch din strävan efter en egen bostad. Med rätt drag, bör du kunna landa en dålig kredit hem hypotekslån.