fem tips för att minska dina kostnader hem finansiera

Det är inte konstigt att majoriteten av husägare drömmer om att en dag kunna betala av sina bostadslån och leva ett liv fritt från bojor räntor, hem finans och oro om att uppfylla de månatliga inteckning betalningar eftersom den största kostnaden de flesta av oss ta i livet är vår inteckning och varje månad våra hem finansiera utbetalningar ta en betydande del av vår take nettolön.

Tänk på vad du kan göra med alla de extra pengar du skulle ha extra om du inte behövde träffa din inteckning varje månad! Intresserad? Tja, här är fem steg som du kan vidta idag för att avsevärt minska dina amorteringar och den totala kostnaden för ditt bostadslån och även snabba upp din hastighet av återbetalningen så att den dagen när du har betalat av ditt hem finans och är fria att leva det liv du vill ha kommer att mycket tidigare.

steg ett – efterfrågan bättre service!

Som en trogen kund av din inteckning långivare är det inte på tiden att du belönades för din ekonomiska åtaganden, för att göra dina regelbundna betalningar och för att vara en bra, långsiktig kund?

Tja, kan du vara säker på din inteckning långivare inte kommer att belöna dig om du ber om en bättre affär på din inteckning!

Så får på telefonen, ringa upp din långivare, be att få tala med någon på kundtjänst eller kunden behålla avdelningen och förklara att du letar runt efter en bättre inteckning affär. Be dem för en utvärdering av hur mycket du har kvar att betala så att du kan ge den till någon av de hundratals andra bolåneinstitut ute alla villiga att ge dig en bättre affär.

Om du verkligen är en värdefull kund du ska få gynnsamma feedback till dina krav och få information om bättre erbjuder för närvarande tillgängliga för dig från din nuvarande långivare.

Kom ihåg, om du inte frågar du inte får och att vara orubblig om vad du vill!

steg två – shoppa runt.

Om steg ett inte får du affären du förtjänar, shoppa runt. Det finns verkligen långt över hundra långivare där ute alla som söker nya kunder som kommer att erbjuda dig incitamenten att ta sin inteckning produkt.

Använd internet för att få en uppfattning om priser som erbjuds och specialerbjudanden tillgängliga för dig. Minns att långivare kommer att göra allt de kan för att göra sin affär verka som det mest attraktiva en tillgänglig och göra allt i sin makt för att locka nya kunder så du måste vara klok.

Leta efter några dolda avgifter eller slips i klausuler och se till att du utvärderar produkter som finns på en lika för lika basis med hänsyn till alla funktioner i inteckning erbjudanden som finns tillgängliga.

Steg tre – Ring i kavalleriet.

Tja, inte kavalleriet exakt men experthjälp i form av en licensierad och reglerad avgift fri oberoende inteckning mäklare. I Storbritannien killarna nu regleras av Financial Services Authority och i USA de bör omfattas av tillämpningsområdet för ansvarsfull utlåning Act.

Som fristående mäklare som de har tillgång till och förståelse för varje enskild inteckning produkt finns och de bör vara bäst lämpad att hjälpa dig att hitta en bättre affär än den du har nu där dina återbetalningar kommer att vara mindre, kommer din ränta vara lägre och mängden du betala tillbaka över hela den tid ditt lån minskar.

Se till att din mäklare är avgift fri och betalas av alla företag du väljer att ta en inteckning ut med. Ännu viktigare än detta, se till att de är reglerade och licensierade korrekt och om möjligt be om referenser eller vittnesmål.

steg fyra – klippa ut alla extras

Mortgage långivare är ökända för att sälja dyra tillägg såsom livförsäkring, hemförsäkring, hemförsäkring, inkomster skyddskåpa … alla dessa försäkringar har sitt värde förstås – men du kan satsa din sista dollar på att du kan varenda en av dem för en bråkdel av priset genom att gå direkt till en oberoende försäkring hus eller ens söker tjänster från en oberoende finansiell rådgivare för att hjälpa dig hitta den bästa tillgängliga.

Du kan bokstavligen spara tusentals varje år i försäkringspremier!

steg fem – kasta lite pengar på det

Så, har du klippa din ränta ner till storlek, minskat din månatliga avbetalningar, kanske fick en summa pengar klump från en ny långivare och räddade dig tusentals på försäkringsprodukter – nu vända alla dessa besparingar tillbaka till din inteckning och återbetala tidigt.

Se till att du har det förhandlats in i din nya inteckning avtal som du kan göra förtidsinlösen eller klumpsummor årliga topp ups och bli av med kvarnsten runt halsen, frigöra dig från ditt största finansiella åtagande så snart som möjligt och spara tusentals i räntebetalningar och njut av friheten av livet igen!