fem steg mot att säkra den bästa billån

Om du är i färd med att köpa ett nytt hem, då är chansen att du har att göra med problem med att hitta en bra inteckning. Dessa dagar, kan mycket få människor har råd att köpa en bostad utan att ta ut en inteckning lån. Att välja rätt hem inteckning är en av de viktigaste ekonomiska beslut du måste göra i ditt liv. Att välja fel inteckning för din ekonomiska situation kan sadla dig med höga utbetalningar, termer oflexibla och en högre kostnad för ditt hem än du ursprungligen skulle ha förutsett. Med alla de permutationer av inteckningar finns, kan hitta den bästa för dig vara knepigt och lite nervpåfrestande. De fem stegen diskuteras nedan kan hjälpa dig igenom den svåra processen att hitta och säkra den bästa billån för dina behov.

Ett. Räkna ut hur mycket du har råd att låna mot ditt hem.
Ett av de enklaste sätten att räkna ut hur mycket av en inteckning du har råd, är att använda en miniräknare billån. Det finns många banker och finansiella institutioner på nätet som kan ge dig en allmän uppfattning om hur mycket du har råd att låna, baserat på din inkomst, kredit värdering, aktuella räntor, och hur mycket av en handpenning du har råd att göra.

2. Leta efter dina bästa bolåneräntor både lokalt och online.
Kostnaden för din inteckning är beroende av hur mycket pengar som du lånar samt den ränta som du samtycker till att betala. Banker och långivare beräkna den ränta som de är villiga att erbjuda dig baserat på din kredit värdering, men inte alla banker och långivare använder samma kriterier för att tilldela en ränta till dig. Om du tar dig tid att shoppa runt, kan du finna att lån erbjuder varierar med så mycket som en hel procentenhet, vilket kan översättas till en skillnad på hundratals dollar per månad, och tiotusentals över lånets löptid.

Förutom räntorna, det finns också olika typer av bolån att överväga. Bolån finns som fast ränta inteckningar, justerbara bolån ränta, jumbo inteckningar och även intresse endast inteckningar. Alla dessa lån typer har specifika fördelar och nackdelar, och därför är det mycket viktigt att grundligt förstå hur varje inteckning typ fungerar för att avgöra vilket är det bästa alternativet för dig är. Justerbar ränta inteckningar, till exempel, har fått en hel del dålig press nyligen, men de kan vara meningsfullt om du utvärdera dina ekonomiska förhållanden ärligt och noggrant.

Tre. Fråga efter flera lån citat.
När du har jämfört typiska låneräntor och har minskat dina val ner till de bästa alternativen, vill du få lån citat från flera olika långivare. Begära ett lån citat inte förpliktigar dig inte till någonting, men det ger dig en start på att förhandla de bästa erbjudandena bolån tillgängliga. Du kan antingen skicka ett lån offert förfrågan, eller personligen vid en bank eller långivare kontor. Generellt kommer du att vara skyldig att lämna grundläggande information om dig själv, oftast bara inklusive ditt fullständiga namn och personnummer.

När du har skickat din information, kommer du att bli kontaktad av en representant från företaget för att diskutera dina lån behov. Representanten kommer att ta tillräckligt med information från dig för att köra en kreditupplysning, och ge dig en offert på ett lån. Detta citat kommer att bestå av vilken typ av lån banken är villig att förlänga, hur mycket pengar banken är villig att låna ut, och den ränta som de tar betalt för lånet. Var inte rädd för att förhandla för att få bästa möjliga affär för ditt hem inteckning.

4. Ansök om en prekvalificering brev från din valda långivare.
En prekvalificering är en av de mest potenta förhandlingar verktyg att använda när du är shopping för ett nytt hem. Även om det inte är en faktisk lån erbjudande, är det i grunden ett brev från en bank eller långivare som säger att de är villiga att låna ut upp till en viss summa pengar för ett hus. Den prekvalificering brev är det första steget i att få en inteckning. Att ha en prekvalificering brev i handen kommer att låta fastighetsmäklare vet att du menar allvar med att köpa, och att en bank är villig att låna ut pengar. Detta kommer att sätta dig i en mycket bättre förhandlingsposition när du hittar det hus som du vill köpa.

5.Make en formell ansökan om inteckning när du har hittat huset du vill köpa.
När du har hittat det perfekta huset, fortsätt genom att göra en formell låneansökan. Banken kommer att kräva ett hem bedömning, och diverse inspektioner hem, innan de gör ett slutligt godkännande av inteckning. Ibland banken kommer att kräva en separat bedömning, och i andra fall kan de vara villiga att acceptera en bedömning görs av långivaren. Om de olika inspektionerna kolla, kommer banken att göra ett slutligt godkännande på ditt hem inteckning och vidta åtgärder för att stänga på lånet.