fem skäl till varför inteckning ansökningar får avvisas

Vill du ansöka om en ny inteckning eller en inteckning refinansiera? Dess alltför vanligt en situation när du har ansökt om en inteckning med allt hopp om att flytta in i det nya huset bara för att få reda på att din bank har vänt ner din ansökan om en inteckning refinansiera. Alla dessa drömmar om ett nytt hem rasa i lågor. Men sedan, detta behöver inte hända om du få utbildning om hur dessa inteckning emittenter fungerar och sedan göra precis som de vill att du ska. Så, vad är dessa metoder?
Nedan är de fem mest populära orsakerna inteckning ansökningar får avvisas – några av dem även i slutskedet när du är allt gung-ho om att flytta in i det nya huset. Genom att undvika dessa fem fällor, står du att ha en bättre sannolikheten för att faktiskt ha din ansökan om inteckning godkänd.
Ett. en låg kreditvärdighet
Vet du det första en inteckning långivare kommer att göra när du ber dem om ett lån? En av de första inteckning långivare kommer att göra när du lämnar in din låneansökan är att kontrollera din kreditvärdighet. Din kredit rapport är lätt tillgänglig för långivare på begäran om du har lämnat in en ansökan till dem. Få din kreditvärdighet lätt kan erhållas från alla tre rapportering ämbetsverk. Om du har haft en konkurs eller en likvidation av tillgångarna, kan din inteckning ansökan redan skjutit. Även saker som sena betalningar kan vara alltför dåligt. Alla typer av lån kontrolleras – ditt kreditkort lån, dina personliga lån, ditt företag lån, etc. I själva verket kommer en utlåning instruktion gå så långt som att utvärdera hur du betalat tillbaka ditt studielån när de utvärderar huruvida godkänna din inteckning.
2. höga priset på egendom
Vissa säljare skulle peg ett mycket högt pris på den egendom som de säljer. Detta kan bero på flera faktorer som läge, bekvämligheter, skick huset, etc. Men långivarna skulle hitta sådana höga priser ganska orealistiskt att finansiera för. Om det finns en fastighet vars värde är nästan 100.000 på marknaden, men någon som vill sälja den för 500.000, då ingen säljare skulle vilja komma fram till att finansiera det. Detta är ytterligare ett skäl till varför inteckning applikationer misslyckas.
Tre. bedömning värde av egendom är låg
Detta ligger i linje med ovanstående punkt, faktiskt, men det är annorlunda. När du gör en ansökan om inteckning, kommer långivarna skicka sina experter till platsen för att kolla in fastigheten och att bedöma dess marknadsvärde. Detta steg kallas som bedömning. Många gånger, inteckning ansökan avslås vid bedömningen eftersom värdet på fastigheten bedöms vara lägre än vad som söks.
4. otillräckliga medel på bankkonto
Du kommer inte att få alla medel för fastigheten från inteckning. Du kommer att behöva punga ut 5 till 25% av värdet från din egen ficka. Plus att det är de avgifter som skall betalas vid stängning att överväga. Långivarna kommer att gräva i ditt bankkonto för dessa avgifter. Om du inte har de rätta medlen redo för dem, kommer de att förkasta. Ja, många långivare avvisar bara utan att motivera orsaken, när den verkliga orsaken kan vara att de har tittat på ditt bankkonto och gjorde intryck av att du inte skulle kunna betala de återstående avgifter och fastighetsvärde.
Fem. för mycket skuld
Kämpar under en massa skuld är aldrig bra och speciellt inte bra för din inteckning ansökan. Om du har för många lån som du på något sätt är jonglering, skulle långivarna vill inte belasta dig med en annan. Din nivå av skuld kan lätt se på din kredit rapport.