fem skäl att överväga en remortgage

Borta är de dagar då vi tog ut en inteckning och fastnat med det för livet, tills skulden hade varit helt återbetalat. Den remortgage marknaden är big business nuförtiden, och ta en titt på tillgängliga alternativ kan avsevärt förbättra din ekonomi. Vilka är några av de skäl för att anse att byta din inteckning?
1) Få en bättre affär: Är du säker på att din nuvarande inteckning är det bästa du kan få? Marknaden är mycket konkurrensutsatt och inteckning leverantörer är desperata att attrahera nya företag, oftast genom att erbjuda särskilda erbjudanden till människor som byter sin inteckning över till dem. Samt siktar på en lägre ränta och lägre månatliga avbetalningar, remortgaging kan netto du andra förmåner såsom bonus, gratis hemförsäkring, eller andra värdefulla extrafunktioner beroende på affären.
2) Lås i en låg hastighet: Räntorna är på historiskt låga nivåer, även om man tar hänsyn till den senaste uppgången. Många experter förutspår att priserna kommer att börja stiga igen under de kommande månaderna och åren, vilket leder till dyrare bolån. Genom att ersätta din rörlig ränta inteckning med en som har en räntesats som fastställs för ett par år, kan du skydda dig mot framtida höjningar av räntan.
3) Släpp eget kapital: Eftersom huspriserna har gått igenom taket under det senaste decenniet eller så, många människor tycker att de sitter på en stor mängd kapital i sitt hem – skillnaden mellan hur mycket deras hus är värt och vad det utestående inteckning balans är. Att ta ut en remortgage som kommer att betala av din nuvarande inteckning och även ge dig några extra pengar är ett effektivt sätt att låsa upp en del av detta lagrade rikedom, ger dig de pengar du behöver för hem förbättringar, en semester eller bröllop, eller någon annan stor bekostnad. Det är ofta billigare att höja pengar med en remortgage än genom till exempel ta ut ett personligt lån.
4) skuldkonsolidering: Det är väl känt att allmänheten som helhet står i skuld till en nivå som aldrig tidigare, med enkel tillgång till relativt billiga krediter ger frestelsen att “leva nu och betala senare. Ändå har pengarna som skall återbetalas vid en viss tid, och kreditkort och liknande är inte ett idealiskt sätt att få långsiktiga krediter. Att ta ut en remortgage stor nog att täcka både din inteckning och dina andra skulder kommer att förenkla din ekonomi, vilket gör att du med en enda månatliga återbetalningen att göra, som vanligtvis kommer att vara för ett mindre belopp än din totala återbetalningar för tillfället.
5) Ändra din inteckning typ: Folkets omständigheterna förändras över tiden, och vad som kunde ha varit en idealisk inteckning för några år sedan när du tog ut den kanske inte är det mest lämpliga för dina aktuella behov. Kanske du vill växla från ett intresse som bara lån till en återbetalning av kapital en, eller kanske du vill dra nytta av några av de nyare inslagen i bolån som flexibla betalningar eller kvittning – en remortgage kan ge dig chansen att få en handla mer i samklang med dina nuvarande omständigheter.
Med allt det ovanstående i åtanke, kan en remortgage verka som en idealisk väg framåt för att omstrukturera din ekonomi. Det är viktigt att komma ihåg dock att beslutet att remortgage är inte att ta lätt på, eftersom du skulle kunna vara att sätta ditt hem i riskzonen om du gör fel, och så är det viktigt att rådfråga en kvalificerad inteckning rådgivare om du är tveksam.