fem saker att göra när de söker en inteckning

Med bolåneräntor på historiskt låga nivåer, är det en bra tid för kvalificerade köpare att leta efter ett nytt hem. Men asylsökande bör ta hänsyn till de fem vanligaste fallgroparna när säkra en inteckning.

Ett. Inte bortse kreditupplysningar. Upprätta god kredit. Det är nyckeln till att låsa in en inteckning och få amore god takt. Många köpare misslyckas med att kontrollera sina kreditupplysningar innan de ansöker om ett bolån. Se till att när de ansöker, måste rapporten vara obefläckade. En av fyra personer anmälde att hitta allvarliga fel på sina kreditupplysningar, enligt en studie från 2004 av US PIRG, en federation av statliga offentliga intressegrupper forskning, och fel som dessa kan skada din kredit värdering.
2. Do overborrow inte. Vissa köpare gör misstaget att anta att de har råd att låna så mycket pengar som långivare är beredda att ge dem. Bara för att du uppfyller kraven för ett lån betyder inte att det är i ditt bästa intresse att ta den. Om du redan kämpar för att betala hyra och kan inte spara med din befintliga inkomster och en långivare erbjuder dig ett lån som kräver ännu högre månatliga betalningar, bör du allvarligt överväga den skulle vara ekonomiska konsekvenserna innan den godkänns.
Tre. Ändra inte jobb ofta. En ostadig sysselsättning historia skulle innebära en inte så stabil sysselsättning i ögonen på en långivare. Det är särskilt viktigt att undvika jobb hopping medan din inteckning ansökan behandlas. Om byta jobb i oundvikliga se till att du kan bevisa att det är en plats som erbjuder samma eller bättre lön.
4. Skär ner på kreditkort. Betala ner kreditkortsuppgifter saldon är en viktig del av att bygga upp ett rykte som en person med goda och ansvarsfulla kompetens pengar förvaltning. Men stänger inte konton när du försöker säkra en inteckning. Tvärtemot vad man kan tro, att minska mängden krediter tillgängliga för dig under köpprocessen kan göra din kredit värdering gå ner snarare än upp.
Fem. Dra nytta av ett hem kapital kredit (HELOC). Om du redan är ett hem ägare och har ett befintligt HELOC. Inte avyttra inte det innan du köper ditt nya hem. Det kan vara till hjälp och till hands om du behöver en viss mängd för att tillfälligt täcka handpenningen medan ditt gamla hem säljs. Du kommer inte ha bråttom att sälja ditt hem som kan ge förhandlingsposition till köparen.

www.ibuyhouses.com