fem inteckning marknadsföringskoncept

När du arbetar i inteckning industrin är det viktigt att inte bara marknadsföra ditt företag och dess produkter, är det viktigt att marknadsföra dig själv också. Här är några inteckning marknadsföringskoncept för att hjälpa dig att uppnå detta mål.

Ett. kroppsspråk talar volymer

Ditt kroppsspråk kan tala volymer. Alltid leende när det är lämpligt, och tala tydligt och långsamt så att folk kommer att förstå dig. Ögonkontakt är också mycket viktigt när man talar med människor, låter det din klient vet att du är mycket säker på vad du gör, och att du tror på det du säger.

Det är också viktigt att vara empatisk när så är lämpligt också, ibland är det bättre att lyssna än att tala. Inte alla är i den ideala situationen, så det är viktigt att du förstår var de kommer ifrån, och exakt vad de behöver.

2. använder taggen rader

När ditt svar i telefon, se till att du svarar på ett professionellt sätt och uppge ditt namn. Du kan också lägga till en fras främja en produkt eller befordran. Här är några exempel.

Hej, tack för att du ringer XYZ Mortgage Company, är detta John Doe, hur kan jag hjälpa dig?

Hej, tack för att du ringer XYZ Mortgage Company, är detta John Doe, har du hört talas om våra intresse bara lån?

Tre. bygga partnerskap

Partner med några fastighetsmäklare i dig område, detta sätt kan du delta i deras öppna hus, är detta ett bra sätt att knyta kontakter och göra människor medvetna om alla de program som du har till förfogande. Kom ihåg att vara förberedd med massor av visitkort och litteratur.

4. produktkunskap

Detta är kanske en av de viktigaste marknadsföringsverktyg som du kan inneha. Det är så viktigt att ha förmågan att kunna tala utanför manschetten när frågade om en viss produkt. Det sänder ett tydligt budskap till kunden att du vet vad du talar om, och ju bättre du känner till produkten desto mer övertygade om att du kommer att bli.

Kom ihåg att din klient överväger kanske den största finansiella beslut de någonsin kommer att göra, måste de lita på dig och tror på dig! Ta tio minuter av varje dag för att lära sig några av fördelarna med programmen ditt företag erbjuder. Du kommer bli förvånad över hur snabbt du blir en expert.

Fem. Visa din uppskattning

Under loppet av lånet processen, är det rimligt att säga att du har byggt en mycket bra relation med din kund, och liksom alla relationer du vill ha det här för att hålla. När lånet är stängd, tar sig tid att tacka dem genom att skicka dem något att låta dem veta att du uppskattar deras verksamhet.
Det kan vara ett tack-kort, eller en liten vård paket.

Mitt förslag skulle vara att skicka dem ett litet vård-paket, företrädesvis till sin arbetsplats, på detta sätt, alla sina kolleger anställda kommer att vilja veta vem som skickat det och varför, är detta ett bra sätt att få dem att prata om dig, vilket kan lätt leda till massor av remisser.

Den bästa delen av dessa marknadsföringskoncept är att de kan göras på en sko sträng budget eller de kommer att kosta dig någonting alls. Namnet på spelet här är att hålla dig själv och dina produkter i allmänhetens ögon, så nästa gång någon behöver en inteckning de kommer att uppmana dig.