fem enkla steg för att ansöka om en inteckning

Så, har du bestämt dig för att gå för en inteckning. Hur gör man om processen för att ansöka, och att få den bästa inteckning möjligt? Här är våra fem bästa tips som hjälper dig att ansöka om en inteckning, godkännas snabbt, och avsluta med de bästa villkoren och pris för din budget.

Ett. Uppskatta hur mycket du kan betala på ett hypotekslån per månad, och hålla fast vid det.
En av de första saker som din långivande institutet kommer att göra är att försöka avgöra hur mycket du kan betala varje månad och vad dina låneramar bör vara. Men det är inte den bank som bäst kan fatta detta beslut, det är du. När du tar ett lån, måste du bli medveten om alla de olika dolda eller oväntade finansiella kostnader som din livsstil och ditt nya hem kommer att kräva. Därför tillåter inte långivaren att diktera för dig vad månadskostnaden kommer du att ha råd. Du berättar dem, och hålla fast vid det. Se till att du lämnar utrymme för alla viktiga kostnader såsom:

• Är din inkomst kommer att öka inom den närmaste framtiden?
• Har ni beräknat alla kostnader för underhåll av din familj, t.ex. utbildningskostnader, medicinska förnödenheter, och reparationer?
• Kommer ditt hem kräver att du köper vitvaror och möbler, eller att anlita entreprenörer för att ändra hemmet?

Genom att se till att du tänker igenom frågor som ovan på ett grundligt sätt, hjälper du dig själv. Du ska se till att du tar ett lån som varken är för stor eller för liten, för att hantera inköp av hemmet och levnadskostnaderna i det.

2. Kontrollera din kredit värdering.
Det finns två skäl att kontinuerligt övervaka din kredit värdering. Först måste du se till att det inte börjat falla baserat på saker du har glömt bort eller förbises. Andra måste du se till att den är korrekt. Det kan vara enstaka luckor i rapporteringen som kan resultera i felaktig information som kan påverka din kredit värdering utan din vetskap. Det finns flera faktorer som ibland kan resultera i felaktiga kreditupplysningar och poäng kredit. Kontrollera din kredit värdering, kolla matte, kolla koderna och status som visas för dina stängda konton och kontrollera betalning historia för att säkerställa att det inte innehåller felaktiga rapporter om sena betalningar.

Ett vanligt misstag är att kredit-konton kommer att redovisas som laddat upp eller överges av borgenären, när i själva verket, stängde du det gärna med en positiv balans. Alla dessa misstag kommer att skada din kredit värdering, och, som ett resultat, skada din förmåga att ta ut en inteckning.

Du kan kommunicera direkt med kreditupplysningsföretag för att rätta till dessa misstag. De kommer vanligtvis att vara mer än glada att hjälpa dig att räkna ut var de gick fel.

Tre. Var beredd att visa att du har hållit dina poster.
Varje inteckning långivare kommer att vilja se en mängd olika register och pappersarbete som de kommer att använda för att analysera din kredit historia och förmåga att ta emot och betala ett lån.

• Senast tre lönecheck stubbar eller andra sammanställningar över din inkomst.
• senaste två åren av din inkomstskatt och andra skatter pappersarbete.
• Upp till sex månader till ett värde av bankkontoutdrag och andra finansiella konton.
• kreditkortsnummer, gränserna för dessa kort, de tillgängliga tillgodohavanden, och adresser. Även liknande information för andra kredit-konton.
• All information i synnerhet om utestående lån i ditt namn, eller som du var ett samarbete signerat, t.ex. billån, personliga lån eller lån skolan.
• Beskrivningar av din befintliga fysiska egendom, såsom mark, strukturer, fordon, etc – särskilt de som du tänker sälja.
• All annan inkomst bevis som kan vara relevanta för dig såsom investeringar eller räntebetalningar.

4. Prekvalificering och pre-godkännande.
Skicka in all ovanstående information till din långivare, och de kommer att utvärdera den för att avgöra din rätt till att skaffa ett bostadslån. De kommer att intervjua dig i detalj. Tänk på att en del av den nödvändiga processen att de ska sätta dig igenom finns för att förhindra bedrägerier. Känn dig inte som om de anklagar dig för något – bara förvänta sig att intervjua dig i detalj för att avgöra om du är ärlig om syftet med ditt lån. När de är nöjda, kommer långivaren att ge dig lånelöfte status. Med massor av informationsgivning som vi har beskrivit, och en ren kredit värdering, kommer du att kunna säkra lånet du vill.

Fem. Välj den bästa typ av lån för dig.
Under det fjärde steget ovan, får du en hel del information. Det kommer att bli klart för dig att du har flera olika alternativ inklusive fast ränta och justerbara bolån ränta. Din långivare kommer att förvänta dig att avgöra vilken av dem som är rätt. Läs villkoren noga, med särskild hänsyn till flexibiliteten i återbetalning alternativ och räntevillkor.

Efter denna enkla fem-steg guide, kommer någon med en anständig kredit värdering att kunna förvärva den bästa möjliga lånet att belåna sitt drömhem.