felaktig uppsägning – precis vad är dina rättigheter

Felaktig uppsägning på jobbet är när ett företag har upphört eller släppa en anställd, och sedan de rättigheter en anställd kränktes. Vissa stater inkluderar ingår ett arbete på vilja politik som förklarar en arbetsgivare kan eliminera en anställds anställning med eller med ut orsaken, och en arbetstagare kan lämna sitt jobb som helst. Men undantag mot den politik som gäller för det mesta.

Om en anställd anser att de verkligen har felaktigt sagts upp, måste de tänka på kanske arbetsgivaren har en god orsak till att säga upp dem. Det finns flera saker som skulle kunna göra upp att få orättvist avslutas, liksom diskriminering, repressalier, ärekränkning, bryta av kontraktsbrott, brott mot god tro eller fantastiska arbetande problem. För de flesta stater, arbetstagare inte sägas upp för statlig militär ledighet eller jury plikt.

Can diskriminering makeup olämpligt terminering?

Diskriminering innehåller slutar på grund av ras, kön, handikapp eller vissa ytterligare instanser. Ett företag ännu inte kan hämnas för artiklar som den anställde gör, till exempel whistleblowing. Liksom, kan det ses som olämplig bränning för att göra felaktiga anklagelser, såsom rån, mot en arbetare. Det andra, ett företag verkligen inte kan säga upp en arbetstagare om de är i kontraktet om det inte finns en flykt orsak i kontraktet.

Det finns flera prop. avdelningar som är redo att vägleda arbetsgivare som har blivit orättvist avslutats. Det amerikanska Department of Labor reglerar lagar det samordnade arbete. Dessutom anser den ekvivalenta Karriär Möjlighet kommissionen det olagligt att diskriminera.

För människor som vill lämna in en felaktig uppsägning klagomål, kan de lämna som har en statlig organisation som ställer arbetsrätt, eller de kan lämna in en icke-offentlig process mot arbetsgivaren. Ibland kan icke-offentliga rättegångar möjligen vara den enda som kan lyckas lösa problemet.

Vad kan vara ersättning för felaktig uppsägning?

Om en personal ses ha blivit felaktigt avslutats, kan viss arbetsgivare möjligen vara skyldig att kompensera arbetstagaren för inkomstbortfall, avgifter, känslomässiga påfrestningar och känslomässiga skador. Målsägare kommer också att kompenseras för advokatkostnader. Bosättningar skiljer men ofta startar från $ 100.000 till $ 1 miljon. En advokat kan verkligen hjälpa arbetare bestämmer de pengar de behöver för att fortsätta. Majoriteten av kostymer avgörs utanför domstol när en arbetsgivare får instruktioner från en jurist. Innan en anställd kan få olämpligt ersättning, bör de visa att de har behandlats orättvist.

Tja innan du söker en rättegång, är det viktigt för dem att undersöka sina möjligheter att bestämma den bästa metoden för att hjälpa dem att ta. Staber medlemmar måste ta ett steg i taget, bildar en plan efter vilken de kan anställa juridiska ombud att få rättvisa om deras felaktiga uppsägningen.