federala regeringens hopp för villaägare programmet erbjuder begränsat-hopp till villaägare i avskärmning

hoppet programmet har misslyckats med att ge hopp till villaägare

Som svar till avskärmningen krisen, passerade kongressen under Bush-administrationen för Hopp för Villaägare programmet (“hopp”, även kallad “H4H”) som har utformats för att hjälpa husägare som är skyldiga mer än deras hem är värda att refinansiera till mer överkomliga 30-års fast ränta inteckningar försäkrade av regeringen.

Även om Hope programmet är bättre än “en peta i ögat med en vass pinne”, erbjuder begränsat hopp till begränsade husägare, och kommer med många förbehåll. I själva verket, enligt sekreterare för bostäder och stadsutveckling (HUD), Steve Preston, hoppet programmet hävdar att programmet ses som ett misslyckande eftersom det är för dyrt och betungande för långivare och låntagare likadana.

Bankerna är inte samarbeta med hopp-programmet

Först måste konsumenterna vara medvetna om att det inte finns någon “rätt” till det här programmet. Programmet är baserat på bankerna “frivilligt” att delta i det. Med andra ord, kommer en bank att delta endast om den bestämmer från fall till fall att det är i sin egen ekonomiska intresse att göra det. Husägare intresse är inte en faktor.

Hittills bankerna uppenbarligen inte tror på Hope-programmet är i sina bästa ekonomiska intressen. Enligt Peyton Herbert, chef för avskärmning tjänster på HomeFree USA, ett hölje rådgivning företag i Hyattsville:

“Att få långivare att komma överens har varit vår största utmaning”. “De vill dollar för dollar vad som betalas på lånet eller något som liknar det. Det är Smolket i glädjebägaren.”

under villaägare hopp program måste dela rättvisa och uppskattning ägarintressen med den federala regeringen

Låntagare som deltar i programmet ska inte bara betala saftiga avgifter, måste de dela rättvisa och uppskattning i hemmet med den federala regeringen. Detta är hur det fungerar.

The Hope Programmet innebär en FHA godkänd långivare kliva in och gå med på att refinansiera hem. Den befintliga långivare måste också enas om att acceptera en förlust på sitt lån genom att acceptera 96,5% av det aktuella marknadsvärdet på hemmet.

a) Equity Dela med FHA
Att minska lånet på huset till 96,5% av det aktuella marknadsvärdet lämnar cirka 3,5 eget kapital, varav 100% tillhör FHA, inte husägare, under det första året. FHA ägarandel i det egna kapitalet minskar stegvis till 50% under de kommande fem åren och därefter ligger kvar på 50%.
b) Värdering Dela med FHA
Dessutom, eftersom hemmet uppskattar i värde under de följande åren, måste husägare dela 50% av uppskattning med FHA. Därför om hemmet uppskattar $ 20,000.00 över tio år, $ 10,000.00 av apprecieringen tillhör FHA. Den 50% utbyte av uppskattning med FHA är permanent och inte minska med tiden.

hopp har betungande kostnadsbördor på låntagarna
Den husägare måste betala i förskott för hypotekslån försäkring på 3% av refinansiera beloppet, och därefter en årlig premie 1,5% betalas med inteckning månadskostnaden.

Därav ett hopp refinansiera lån innebär en $ 350.000 inteckning kommer att innebära en upfront försäkringspremie på $ 10,500.00, och sedan $ 5,250.00 per år därefter. Den årliga premien ($ 437,50 per månad i detta exempel) kommer att ingå i de månatliga betalningarna.

Hopes husägare kvalifikationer gäller för begränsade villaägare
Några av kvalifikationerna för en husägare är:
1) Hemmet ska refinansieras är en 1-enhet primär bostad,
2) Den husägare har inget ägarintresse i någon annan bostadsfastighet,
3) Den befintliga lån har sitt ursprung på eller före den 1 januari 2008 och den låntagaren har gjort minst 6 betalningar på det,
4) De nuvarande månatliga inteckning betalningar överstiga 31% av husägare bruttoinkomst som den 31 mars 2008 *
5) Privatkunder är oförmögen att betala den befintliga inteckning (s) utan hjälp,
6) Husägare måste intyga att de inte har dömts för bedrägeri under de senaste 10 åren eller avsiktligt fallerat på sina skulder,
7) Husägare måste intyga att de inte gärna ville ge underlag falsk information för att få deras befintliga inteckning (ar) (dvs. inte förvränga sin inkomst eller annan skuld inkomstuppgifter om låneansökan)
8) Privatkunder ger två år av finansiella poster
9) husägare måste ge bevis på inkomst
10) Husägare skuld till tal måste vara på eller under 31/43

* Kravet på att inteckning betalning måste överstiga 31 procent av en låntagares inkomster från mars 2008, utesluter villaägare som har sedan dess fallit i trubbel.

Källor i inteckning industrin tyder mycket få om några Hope lån har gått igenom. Om du har någon erfarenhet av ett lån inom ramen för programmet eller med att ansöka om stöd från Hope programmet, kontakta oss gärna och berätta om dina upplevelser i författarens hemsida anges nedan. Vi är också intresserade av att höra om dina erfarenheter med lån modifiering och / eller avskärmning.

Bankerna är inte så bra att villaägare som de bekänner sig vara. De ser efter deras intressen, inte de husägare. Trots regeringens uppmuntran att de hjälper villaägare, bankerna fortfarande “vill dollar för dollar vad som betalas på lånet.”

hur man får bankens samarbete

Skaffa bankernas samarbete kräver en morot och en pinne, men framförallt, en stor pinne. Du kan ha en “stor pinne” genom att kontakta en advokat för att se vilken typ av krav du har gentemot långivaren. Det finns ett antal påståenden eller försvar avskärmning som finns.

Till exempel ofta husägare lån papper innehåller felaktig information om räntor och andra lånevillkor som kränker sanningen i Utlåning lagen och andra lagar utlåning. I många fall felaktigt långivare och / eller deras agenter avsiktligt lånevillkoren eller bedriver annat bedrägligt beteende för att sälja sina lån. Vissa banker har inte tillgång eller ett uppdrag av den ursprungliga anteckningen och därmed har något intresse av att utestänga på husägare.

Beroende på omständigheterna i det enskilda fallet, det finns en rad möjliga påståenden som kan ge husägare den stora pinnen som de behöver för att få bankens “samarbete”. Med en inblandade advokat, bankerna är mer benägna att vara mer “samarbetsvillig” än de varit under Hope programmet.
Alltför många husägare vänta tills avskärmning är oundvikligt (dagen eller veckan innan försäljningen), eller tills de är utfattig. Gör inte detta! Du kommer att förlora ditt hem.

Få informerade, få juridisk rådgivning nu. Säg inte att du inte har råd förrän du titta in i den. Överraskande, är kostnaden för juridiska tjänster i allmänhet i nivå med de avgifter som tas ut av så kallade företag lån modifiering. Denna författare erbjuder gratis avskärmning försvar samråder till södra Kalifornien invånare